Heksenberg-NEC kan maar geen vaste lijn aanhouden. In de derde klasse telt volle overtuiging, teamwork en nodige energie

Heksenberg

Als herinnering zijnde toch nog even aanstippen dat onlangs bij de mannen van trainer Kevin Nowacki  gesteld was dat het roer om moest. Daarvoor was het noodzakelijk door stevig door te trainen en de neuzen naar een kant te krijgen. En zie genoemde ingrediënten wierpen een week geleden in de uitwedstrijd  tegen FC Gulpen al daadwerkelijk zijn vruchten af. Dus was het zaak om de ingeslagen weg, ook in de zondag jl. gespeelde thuiswedstrijd tegen het Maastrichtse RKHSV, door te zetten. De insteek hierbij was uiteraard het gegeven en doelstelling om zorg te dragen dat de drie punten op Sportpark De Varenbeuk in Heerlen-Noord zouden blijven. Daarmede, zowel voor trainer Kevin Nowacki evenals ook voor de eigen supporters, succesvol gestalte geven aan de eerder aangegeven prima opgave. Dit tevens ook met de daaraan gekoppelde intentie hoe elke wedstrijd gespeeld moest  worden.

Heksenberg

Maar helaas troffen de supporters, in de laatste thuiswedstrijd dit jaar, geen van de hierboven aangegeven elementen aan. Dat uiteindelijk RKHSV met de volle buit weer richting Maastricht ging was zelfs terecht. Ook RKHSV kon hun kansen op een hand tellen maar de mannen van Kevin Nowacki bakten aanvallend er helemaal niks van. Een kwartier voor tijd viel, dank zij Levy Martoredjo, de 0-1 toch aan de zijde van RKHSV. Heksenberg-NEC ging dan toch meer energie in de strijd gooien. Met een beetje geluk (handsbal verdediger RKHSV) en wat doelgerichter zijn in de afwerking had men misschien nog een puntje uit het vuur kunnen slepen maar helaas. De winstpunten gingen nu met RKHSV mee naar Maastricht.

Heksenberg

Zondag 3 december speelt Heksenberg-NEC uit naar Scharn tegen de ploeg die momenteel mede op de derde plaats staat met 14 punten uit 9 gespeelde wedstrijden in de derde klasse A. Heksenberg-NEC bezet met 11 punten uit 10 wedstrijden mede de negende plaats op de ranglijst. Toegevoegd: als men nu nog steeds niet weet wat nodig is om een goed resultaat te krijgen dan wordt het weer een héél zwaar seizoen. En laten we eerlijk zijn, gezien de kwaliteiten van het team, is dat absoluut niet nodig. Daar is iedereen van overtuigd. Ja toch?
Heksenberg

Foto’s Marcel van Oppen

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert