Sjpasseberg/Heksenberg gaat komende zaterdag haar nieuwe nog onbekende heerser 2024 begroeten

prinsenproclamatie Sjpasseberg Heksenberg

Komende zaterdag 13 januari is er in de wijk Heksenberg, nee carnavalistisch gezien beter verwoord als Sjpasseberg, maar 1 regel die telt. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want met grote spanning en verwachting omvat deze regel het gegeven: wie wordt, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Vereinde, de nieuwe heerser 2024. Dat het weer een bijzondere aangelegenheid gaat worden mag duidelijk blijken uit het enthousiasme welke uitstraalt bij de Verein, ook wel in de regio bekend als de vereniging met de rode jasjes. Niet voor niets geven zij, voorafgaande op komende zaterdag, al de voorspelling dat de narrentempel Gemeenschapshuis aan de Hei Grindelweg 84 zal denderen op haar grondvesten. Zoals bekend hadden zij vorig jaar als primeur de TONIGHT.Coverband. Komende zaterdag komen zij met een compleet nieuwe show. Daarbij toegevoegd ook nog de, zoals altijd, goed op dreef zijnde DJ Paul Heuts. Dus is de uitspraak over denderen op haar grondvesten van de narrentempel gerechtvaardigd. 

Maar de spannendste vraag blijft: Wie wordt de nieuwe hooglustigheid van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein die de scepter zal zwaaien en voorop zal gaan in Sjpasseberg en wel als 51e prins-carnaval. Maar voor in de narrentempel de identiteit van de prinselijke kandidaat 24 voor alle aanwezige narren bekend zal worden, wordt er natuurlijk, met de nodige weemoed, maar zeker grote dankbaarheid, afscheid worden genomen van de op dat moment nog in functie zijnde prins Dean l (Falize).Iedereen in het rijk van de Verein, maar ook in de aanverwante regio, waren dan ook eensgezind in hun loftuitingen aan het adres van prins Dean l. In een woord geweldig voor zijn optreden en inzet voor de carnavalsviering. Welgemeend chapeau dus.

prinsenproclamatie Sjpasseberg Heksenberg

Maar aan alles komt een einde en nu dus ook voor prins Dean l die dan plaats maakt voor zijn opvolger. Wie dat is zal nog enige geduld vragen tot het moment suprême aangebroken is, wanneer onder leiding van president Wiel Nuij, de ceremonie van de uitroeping in gang wordt gezet gevolgd door de installatie en proclamatie van de potentiele nieuwe heerser. Vervolgens zal het een ongedwongen en gezellige proclamatieavond worden in de narrentempel in Sjpasseberg, met uiteraard als middelpunt de nieuwe, dan wel bekend zijnde, narrenheerser. Sjpasseberg, als vanouds, op zijn best dus. Daarmede ook recht doende aan het seizoen motto: OP SJPASSEBERG GEET ’T DAK ERAAF !

 

prinsenproclamatie Sjpasseberg Heksenberg
Aftredende prins Dean 1 Falize Sjpasseberg-Heksenberg

Foto’s/flyer: Verein

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert