Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Van 15 tot en met 19 januari worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om het tactisch luchtverkeer navigatiesysteem en het instrument landingsyseem te kalibreren.
Het kalibreren van het zogenoemde Tactical Air Navigation (TACAN) en Instrument Landing System (ILS) zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Beechcraft King Air 350 vliegtuig.
Het meetvliegtuig kalibreert de TACAN en de ILS door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis te benaderen.
Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.