Stichting Vasteloavends Museum Kirchroa

Voorzitter Stichting Vasteloavends Museum Kirchroa: Pascal Hinzen

Zaterdag 13 januari was een meer dan bijzondere dag voor het Vasteloavends Museum Kirchroa. Op deze dag arriveerde de Piano van Nico Ploum in het museum. De piano van Nico stond jarenlang bij Marc Hermans (Ummer D’r Neaver) thuis. Na overleg tussen Marc en Marc Charlier werd besloten om de piano in bruikleen aan het museum te schenken. Tevens werd een fantastische buste van Nico uit handen van Maria Stams in bruikleen aan het museum geschonken. En net als men denkt dat het niet mooier kan ontving het museum uit handen van Marc Charlier in bruikleen de mallen die gebruikt werden om de buste te maken.
Pascal Hinzen , Voorzitter Stichting Vasteloavends Museum Kirchroa: “ Hier staat een meer dan trotse Voorzitter. Wij hebben vanaf de eerste dag ons best gedaan om Nico op een zo eervolle manier te eren. Dankzij deze prachtige items die wij vandaag mochten ontvangen is het verhaal wat wij aan het publiek willen vertellen compleet.”
Het Vasteloavends Museum Kirchroa is een Euriogonaal museum met talloze items uit binnen en buitenland. De bezoekers zijn verbaasd over het grote oppervlakte en diversiteit van het kleurrijke en interessante museum. “Vasteloavend hoort bij ons culturele erfgoed en wij als stichting zetten ons dagelijks in om dit erfgoed te bewaren en op een eervolle manier te exposeren.”
Het museum is tot aan de Vasteloavend iedere zondag van 11u11 tot 17u11 geopend.
(Groeps) reserveringen buiten de reguliere openingstijden zijn natuurlijk mogelijk.
Kijk voor informatie en mogelijkheden op: