Stichting Vrouwen Heerlen Parkstad

Woensdag, 8 maart vieren vrouwen in de hele wereld  Internationale Vrouwendag .Ook in Parkstad.

Stichting Vrouwen Heerlen Parkstad organiseert dit in het Cultuurhuis, Sittarderweg  145 in Heerlen, van 16.00 uur tot 22.30 uur.

Het wordt weer een sprankelende dag,  Internationale Vrouwendag is dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren, te netwerken en samen te vieren.

Het thema is “Vrouw en Gezondheid”   Belangrijk :Nog steeds wordt er  te weinig bij stilgestaan dat symptomen bij mannen en vrouwen niet altijd gelijk zijn, en dat zij anders op medicijnen kunnen reageren. Nog steeds komt zwangerschapsdiscriminatie op het werk voor.

Stichting Vrouwen Heerlen Parkstad

Vanaf 16.00 uur ben je welkom voor koffie/thee en vlaai. 

Om 17.00 uur spreekt dr. Floor Ruiter: Wat speelt er op dit moment op het gebied van vrouw en gezondheid?  Zij is wetenschappelijke informatiespecialist Universiteit Maastricht en AZM, met speciale aandacht voor diversiteit en inclusie van de gezondheidszorg.

Later is er een forumdiscussie en interactie met de zaal. In het forum zitten Dr. Marianne Nieuwenhuijze, hoogleraar fysiologische verloskundige Universiteit Maastricht en lector verloskundige Zuyd Hogeschool, Monique van Heesch-Webers, gezondheidsprofessional, verbonden aan Positieve Gezondheid Limburg en initiator “Krachtige Vrouwen”, Metra Daliry, arts in opleiding en co-assistent huisartsenpraktijk en Kitty Jong, vicevoorzitter vakbond FNV en o.a. lid van het Dagelijks bestuur van de SER.

Een kans om al je vragen aan bod te laten komen!

Dagvoorzitter is Kim Brouns.

Bij feest horen hapjes en drankjes. Én natuurlijk muziek. Als intermezzo luisteren we naar Norah Rhodes, singer-songwriter uit Parkstad. We eindigen met een muziekoptreden van Happy Hendrix, waarbij we kunnen meezingen en dansen .

Tickets:€ 25,- inclusief koffie/thee om 16.00 uur en vegetarische hapjes rond 18.00 uur. Is dit bedrag een bezwaar, kijk dan op onze website voor een speciale regeling. Kun je meer missen? Graag!

Voor tickets en actuele informatie: www.intvrouwendagparkstad.org

Foto en Tekst: Stichting Vrouwen Heerlen Parkstad