Boeiende lezingen en bijzondere evenementen aangekondigd bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen

SCHUNCK
In maart en april organiseert SCHUNCK Bibliotheek Heerlen een reeks inspirerende lezingen en evenementen. Van literaire ontdekkingen tot boeiende discussies over actuele onderwerpen, er is voor elk wat wils.
Op dinsdag 19 maart verwelkomt SCHUNCK, in samenwerking met LGOG, journaliste Rianne Oosterom (Trouw) voor de een lezing “Moffenmeiden”. Oosterom zal in SCHUNCK Glaspaleis van 14:00 tot 16:00 uur spreken over de vaak schrijnende verhalen over meisjes die in de oorlogsjaren omgingen met Duitse soldaten.
SCHUNCK
In het kader van de Boekenweek, met het thema ‘Bij ons in de familie’, organiseert SCHUNCK een (uitverkocht) schrijversbezoek door niemand minder dan Herman Brusselmans op woensdag 20 maart 2024.
In Cultuurhuis Heerlen programmeert SCHUNCK op zaterdag 23 maart om 19:00 uur een theatraal Koffieritueel rondom storytelling; een bijzonder ritueel dat mensen dichter bij elkaar brengt.
Liefhebbers van literatuur kunnen op zondag 24 maart om 14:00 uur deelnemen aan de Open Boekenclub, waar het boek ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ wordt besproken. Deelnemers aan deze boekenclub kunnen vervolgens met korting naar de gelijknamige theaterproductie in Parkstad Limburg Theater Kerkrade.
Op zaterdag 6 april trekt Opzich – een literair festival letters en auteurs letterlijk uit de boeken en verdeelt ze over Parkstad Limburg Theater Heerlen. Het theater puilt uit met poëzie, spoken word, lezingen, muziek, een boyband, een Silent Dichtco en een boekenmarkt. Aanwezig zijn onder anderen: stadsdichter Sven Vek, Lisa Weeda en Anya Niewierra. Dit festival wordt georganiseerd in samenwerking met PLT, Bibliotheek Kerkrade, PANDA en Boekhandel van der Velden van Dam. Verkoop van tickets verloopt via het ‘betalen naar draagkracht’ principe.

SCHUNCK
Eind april draait het programma rondom het thema Gezondheid. Op 20 april 14:00 uur trapt SCHUNCK af met boekpresentatie van ‘Rosies zonneschijnmedicijn, leven met diabetes type 1’.
Wijnliefhebbers kunnen op zondag 21 april vanaf 14:00 uur genieten van een verfijnde wijnlezing gepresenteerd door wijnjournalist Onno Kleyn (De Volkskrant) met daaropvolgend een optionele wijnproeverij in Brasserie Mijn Streek.

SCHUNCK
Netherlands, Onno Kleyn, culinair(reis) journalist
Tot slot organiseert SCHUNCK Bibliotheek Heerlen op woensdag 24 april om 19:00 uur de VPRO Tegenlicht Meet-up: ‘De Voedsel BV’. Na het vertonen van de uitzending praten we na over de houdbaarheid van Nederland als voedselexportland gezien de effecten van klimaatverandering. Aan tafel zitten wetenschapsjournalist Vincent Janssen (De Limburger), voedingswetenschapper Alie de Boer (Maastricht University), professor Wim Vriezen (Maastricht University, Brightlands Future Farming Institute) en Ruud Zanders, oprichter van Kipster, de meest diervriendelijke kippenstal ter wereld.
SCHUNCK
Ga voor meer informatie en tickets naar schunck.nl.
Bron: SCHUNCK