Studenten Yuverta mbo Heerlen winnen landelijke MBO Challenge Voedselverspilling met ‘Zero Waste Cooking Book’

Emily Peters, Nina Stoffers, Hannah Leijdekkers, Bridget Evers en Lotte Penders, eerstejaars studenten Dier en management van Yuverta mbo Heerlen hebben met hun ‘Zero Waste Cooking Book’ de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling gewonnen.

Het ‘Zero Waste Cooking Book’ van de studenten biedt praktische tips en recepten om voedselverspilling te minimaliseren tijdens het koken. Het boek omvat bewaartips voor voedsel, uitleg over afvalvrij koken, composteringstechnieken, advies over afvalscheiding en tips voor duurzaam winkelen. De studenten streven ernaar om zoveel mogelijk mensen te inspireren om op een eenvoudige manier bij te dragen aan het verminderen van voedselverspilling

Tot maart hebben studententeams van verschillende Nederlandse mbo-instellingen gewerkt aan vraagstukken van bedrijven en organisaties, waarbij ze innovaties bedachten die bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem. Een deskundige jury heeft de ingediende cases beoordeeld. De livestream award-uitreiking vond plaats op donderdag 25 april en werd gepresenteerd door de winnaar van het voorgaande jaar. Dit betekent dat de live award-uitreiking volgend jaar vanuit Heerlen zal plaatsvinden.

MBO Challenge Voedselverspilling

De MBO Challenge Voedselverspilling is een jaarlijks programma speciaal voor studenten die in het mbo een studie volgen, ongeacht de opleiding. Deelname kan door alle studenten van alle leerjaren en niveaus in verschillende studierichtingen waaronder voeding, horeca, logistiek, retail, agribusiness, akkerbouw/veehouderij en tuinbouw.