Fotobron: Sporting Heerlen

Maastricht – Bij een overwinning op Leonidas-W, dat zich moet gaan handhaven via de nacompetitie, was de titel een feit voor Sporting Heerlen. Vorige week stelde stadsgenoot Weltania datzelfde feestje nog een week uit, maar vanmiddag kon het op de Belgische grens bijna niet nog een keer misgaan.

Doelpuntloze eerste helft verloopt stroef

Vanaf de eerste minuut werd al duidelijk dat de thuisploeg niet van plan was om Sporting Heerlen het kampioenschap cadeau te gaan doen. Leonidas-W maakte het de Heerlenaren lastig door veel de lange bal te hanteren en door elk duel voor overtuiging in te gaan. Dit resulteerde her en der in een overtreding, maar ook veelal in het heroveren van het balbezit. Sporting Heerlen had het duidelijk lastig met het grasveld en wist via een combinatie nog niks te creëeren. Zij moesten het met name hebben van voorzetten vanaf de zijkant of van achteruit. Ali Abdullah Ali Salah was na een klein halfuur gespeeld te hebben bijna trefzeker via zo’n voorzet, maar zijn inzet werd knap gepareerd door Leonidas-doelman Giovanni Wijns. Even later zette Amin Essalih goed druk namens Sporting Heerlen en kwam hij door het midden in een kansrijke positie. Het schot met zijn mindere rechterbeen belandde echter niet in het Maastrichtse doel. De thuisploeg zette daar in de eerste helft barweinig tegenover, dit resulteerde dan ook in een 0-0 ruststand.

Invaller goud waard voor Sporting

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Sporting Heerlen bleef de bovenliggende partij en maakte meer en meer aanspraak op de openingstreffer, maar desondanks bleef het moeilijk om een gaatje te vinden in de Maastrichtse defensie. Zaid Akachar wist na een ongeveer 60 minuten wel zo’n gaatje te vinden. Hij haalde de achterlijn aan de rechterkant van het doel en trok de bal bekeken terug richting de ingevallen Othman Azouzal. Hij faalde niet en zette van dichtbij de 0-1 op het scorebord. Een klein kwartier later kreeg Diego Gommans de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien. Een bal vanaf links werd knap teruggelegd waardoor er op de penaltystip een vrije schietkans voor hem ontstond. Hij zette echter niet genoeg kracht achter de bal en verzuimde zo om de bevrijdende 0-2 te maken. Leonidas-W ging op haar beurt steeds meer de lange bal spelen en probeerde het ook meermaals via de lange inworp. Uiteindelijk was het een vrije trap vanaf rechts waaruit de thuisploeg leek te scoren die Sporting Heerlen bijna de das om deed, ware het niet dat de scheidsrechter nog niet had gefloten en de vrije trap opnieuw genomen moest worden. In de blessuretijd van het duel liep Sporting Heerlen alsnog verdiend uit. Diego Gommans kreeg opnieuw een uitgelezen mogelijkheid vanaf een meter of 15 en schoot dit keer de bal bekeken in de linkeronderhoek. Hij besliste hiermee de wedstrijd. In de 95ste minuut kwam het slotakkoord van de man van de openingstreffer. Hij kwam vrij op een meter of 25 en besloot maar eens uit te halen. Zijn inzet belandde prachtig in de rechterkruising. Hij bepaalde hiermee de eindstand op 0-3.
Hierna kon de feestvreugde beginnen, eerst op het veld, daarna in de bus terug naar Heerlen en tot slot in de kantine.

Duel om des keizers baard tegen LHC

Volgende week speelt Sporting Heerlen de laatste wedstrijd van het seizoen tegen LHC. LHC speelde vanmiddag gelijk tegen vv Walram, maar had hier niet genoeg aan. Dit betekende voor hun degradatie naar de 4de klasse. Aangezien Sporting Heerlen op haar beurt al kampioen is zal deze wedstrijd nergens meer om gaan.

Door: Niek Crombach