Merckelbagh pakt een Zege in Assen

Merckelbagh pakt een Zege in Assen

Afgelopen zaterdag vond de vierde wedstrijd van het Internationale Dutch Championship (IDC) plaats op het circuit van Assen. Milan Merckelbagh liet zich in twee races sterk zien. De Limburger eindigde als tweede in de eerste race en wist later op de middag de overwinning te pakken als BMW-rijder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Foto door: In den Hof Racing]

Raceverloop

Kort voor de start van de eerste race zorgde een zware regenbui voor lastige omstandigheden op het Drentse circuit. Jaimie van Sikkelerus nam de leiding nadat de startlichten uitgingen, gevolgd door Wayne Tessels en Merckelbagh. Stephan de Boer verraste in de tweede ronde door de leiding over te nemen. Even later nam Milan de koppositie over, met Van Sikkelerus op zijn hielen. Beide rijders creëerden een voorsprong op Tessels. In de laatste ronde wist Van Sikkelerus de aanval in te zetten en passeerde Milan, waardoor hij de eerste race won.

In race 2 had Van Sikkelerus opnieuw de beste start, gevolgd door Milan en Tessels. Na een paar snelle ronden bouwde de leider wat ruimte op. Na drie ronden nam Tessels de tweede plaats over van Milan en verkleinde hij de achterstand op Van Sikkelerus. Milan profiteerde van het tempo van de regerende kampioen, waardoor het trio in de slotfase dicht bij elkaar kwam. In een spannende eindfase trok Milan uiteindelijk aan het langste eind en won hij de laatste race van de dag!

Tussenstand IDC Superbikes

  1. Milan Merckelbagh (NL) – BMW – 463 punten
  2. Stephan de Boer (NL) – Ducati – 347 punten
  3. Jordi van der Westen (NL) – Kawasaki – 339 punten
  4. Wayne Tessels (NL) – Kawasaki – 331 punten
  5. Joris Lentfert (NL) – ? – 310 punten

Lees hier meer nieuws over sport.

Bron: Steven van Kempen/KEMCO