Ajax Klaar voor Europese Uitdaging: Vanavond Tegen FK Vojvodina

Vandaag, donderdagavond om 20:30 uur, speelt Ajax haar eerste officiële wedstrijd tegen de Servische tegenstander in de Europese voorrondes.

Vele fans in Limburg

De Limburgse clubs hebben een sterke basis en spelen een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Roda JC, Fortuna Sittard, MVV en VV Venlo bieden supporters een directe band met hun club en zijn vaak een bron van trots voor de regio. Deze clubs hebben een lange geschiedenis en een trouwe schare fans die elke wedstrijd op het puntje van hun stoel zitten.

Nationale Grote Clubs

Maar de voetballiefde in Limburg reikt verder dan alleen de lokale clubs. Ajax en PSV, twee van de grootste en meest succesvolle clubs in Nederland, hebben ook een stevige aanhang in de provincie. De aantrekkingskracht van deze topclubs strekt zich uit tot ver buiten hun thuissteden, wat vooral zichtbaar is in Limburg. Veel Limburgers volgen de prestaties van Ajax en PSV met evenveel passie als hun lokale teams, en bezoeken regelmatig wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion.

Nieuwe Speelstijl

In diverse interviews met verschillende dagbladen gaven de Ajax-spelers al aan harstikke fit te zijn voor de wedstrijd van vanavond. Dit alles na een intensieve voorbereiding, waarbij als laatste nog werd gewonnen van het Griekse Olympiacos met 1-0. Er zal een agressief spelend Ajax gezien worden vanavond tegen de Serviërs, dit onder andere door de nieuwe speelstijl van trainer Francesco Farioli.

Potentiële Opstelling

Ajax; GK, Pasveer / LB, Sosa / CV, Hato / CV, Sutalo / RB, Rensch / CVM, Henderson (C) / CM, Van Den Boomen / CM, Taylor / LW, Forbs / ST, Akpom / RW, Banel