Swingende opening multi-fuctioneel podium Flexiforum

Het Flexiforum staat in het weekend van vrijdag 20 en zaterdag 21 september a.s. helemaal in het teken van popmuziek. Op de vrijdagavond wordt het nieuwe flexibele podium geopend met een gevarieerde line up. Ruby Mus, Larissa en Wir Sind Spitze geven een spetterend optreden. De zaterdag staat geheel in het teken van een feestelijke Open Dag, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Stichting Popmuziek Kerkrade. Die dag worden tal van optredens en workshops in Flexiforum georganiseerd.

Officiële opening podium Flexiforum

Het Flexiforum beschikt sinds kort over een gloednieuw in hoogte te verstellen podium,

dat voor allerhande doeleinden geschikt is. Het Flexiforum heeft ook geïnvesteerd in bijpassende truss systemen (plafondrails met takels voor de techniek) en energiezuinige verlichting in meerdere kleuren. Ook is een volledige geluidsinstallatie met microfoons beschikbaar. “Met dit podium maken we het Flexiforum als gebouw nog veelzijdiger. Hierdoor is het mogelijk om verschillende bijeenkomsten, van kleine workshops tot grotere evenementen, nog beter te faciliteren. Het gebouw is immers bedoeld om hele uiteenlopende ontmoetingen en evenementen mogelijk te maken”, aldus wethouder Tim Weijers (Vastgoed), die tevens als voorzitter van de Stuurgroep Flexiforum fungeert.

Het podium wordt op feestelijke wijze geopend met tal van optredens. Op vrijdagavond trapt Ruby Mus om 19.00 uur het popweekend af. Ruby won onlangs de Limburgse popprijs voor de song van het jaar. Inmiddels timmert de Kerkraadse zangeres hard aan de weg en bouwt haar carrière uit. Daarna is het tijd voor Larissa, die met haar feestelijke repertoire al heel veel Limburgse evenementen heeft opgeluisterd. De avond wordt knallend afgesloten door Wir Sind Spitze.

Stichting Popmuziek Kerkrade al 40 jaar kweekvijver van talent

Op zaterdag de 21e verzorgt de Stichting Popmuziek Kerkrade de programmering van het podium. Tussen 12.00 en 19.00 uur kun je in het Flexiforum terecht en geniet je van de leukste bandjes. Begin jaren ’80 begon de Stichting Popmuziek Kerkrade met één oefenruimte aan de Drievogelstraat. Met beperkte middelen en materialen zijn vrijwilligers daar gaan bouwen aan de basis van het ontwikkelen van poptalent: het faciliteren van geschikte oefenruimtes voor bandjes. Inmiddels verhuurt de Stichting vijf professionele oefenruimtes met alle bijbehorende apparatuur aan maar liefst 50 amateurbands uit de regio. “Het is ontzettend belangrijk dat muzikanten op een goede manier kunnen oefenen. Dat is de basis voor de ontwikkeling van elk talent. Bij ons kunnen ze repeteren en gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten, zonder dat iemand daar last van heeft. Wij voorzien in een grote behoefte, want al onze ruimtes zijn nagenoeg volgeboekt”, aldus een trotse voorzitter Henk Gehring.

Over Flexiforum

De gebruikers van Flexiforum zorgen voor een nadrukkelijke maatschappelijke meerwaarde voor het gebouw, de gemeente Kerkrade en haar inwoners. Flexiforum biedt een platform om functies met elkaar te verbinden en daarmee samenhang te stimuleren op zowel sociaal, maatschappelijk als economisch vlak. Juist de verschillende insteken, achtergronden, competenties en ideeën van de mensen die elkaar ontmoeten bij Flexiforum vormen de kracht. Maandelijks bezoeken meer dan 2.000 mensen het gebouw. Flexiforum is een actieve community, gericht op leren, werken & leven! Met de uitbreiding van Flexiforum met het voormalige Sancta Maria gebouw zal deze functie versterkt worden.