Vanaf het nieuwe theaterseizoen wordt er in Theater aan het Vrijthof Gulpener bier getapt. Daarmee kiest het theater voor kwaliteit en duurzaamheid. “We zijn verheugd met het nieuwe partnership met Gulpener Bierbrouwerij en Bessens Dranken. Niet alleen biedt Gulpener een mooi glas kwaliteitsbier voor onze bezoekers, ook Gulpeners visie ten aanzien van duurzaam produceren en de liefde voor het vak, sluiten goed aan bij de visie en doelstellingen van het theater. Daarbij werken wij graag samen met regionale bedrijven en hierin past ook de samenwerking met Bessens Dranken, inmiddels al 100 jaar een begrip in de regio.” – aldus de directeur van het theater Brigitte van Eck.

Gulpener Bierbrouwerij meest duurzame brouwhuis van Europa

Bij Gulpener bier staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Gerst en granen komen van dertig boeren op fietsafstand van de brouwerij, water uit eigen bron en hop uit het dorpje Reijmerstok, vlak bij Gulpen. Met de opening van het nieuwe brouwhuis in 2020 heeft Gulpener Bierbrouwerij een grote stap gezet richting een groen doel: fossielvrij bier brouwen voor 2030. Het Gulpener brouwhuis is het meest duurzame van Europa en heeft tevens een B Corp certificaat. De visie van Gulpener Bierbrouwerij gericht op duurzame productie sluit goed aan bij de ambities en doelen van Theater aan het Vrijthof, die onder andere voortkomen uit het Theatre Green Book.

 

Gulpener Pilsner en Gerardus Blond op de tap

Vanaf het nieuwe seizoen serveert Theater aan het Vrijthof Gulpener Pilsner en seizoensgebonden Gerardus Blond. Het theater onderzoekt samen met Gulpener de mogelijkheden voor een eigen bier.Het nieuwe drankassortiment van Theater aan het Vrijthof wordt verzorgd door Gulpener Bierbrouwerij en lokale dranken groothandel Bessens Dranken.

 

Bron: Theater aan het Vrijthof (beeld)

Meer actueel nieuws lezen.