Trio Ad Vanderveen met intieme songs in De Kopermolen

Ad Vanderveen

Op vrijdag 11 oktober treedt op uitnodiging van CultuurFonds Wittem de bekende singer/songwriter Ad Vanderveen op in De Kopermolen in Vaals; hij wordt op deze avond vergezeld door zangeres Kersten de Ligny en  Timon van Heerdt (bas, zang en mandoline).

Ad Vanderveen geldt al vele jaren als een van de absolute singer/songwriters van ons land. Zijn half Canadese afkomst heeft de muziek van deze zeer gerespecteerde zanger sterk beïnvloed. Hij experimenteerde in het begin met een mix van stijlen, van intieme akoestische folk en country tot expressieve rock, maar vond daarna met veel succes zijn eigen muzikale pad. Ad werkte met tal van grootheden in de muziek samen; wereldster Van Morrison vroeg hem zelfs als openingsact bij een aantal concerten.

Derdig albums

Ad  maakte inmiddels meer dan dertig prachtige albums. Vorig jaar leidde dat tot een bijzonder project met de cd Heart Of Every Town. Deze dubbel-cd heeft als thema dat er in het hart van elke plaats meestal een kerk en een café staat. Op de eerste cd van dit album zijn de opnames in akoestische vorm opgenomen in kerkgebouwen en op de tweede cd staan dezelfde nummers in compleet andere arrangementen uitgevoerd met een rockband in een café. De ingetogen ballads, een portie folk, en dat alles verder opgefleurd met een scala aan prachtige songs uit uiteenlopende genres zorgen er voor dat een optreden van Vanderveen altijd een bijzondere gebeurtenis is!  Gezien de achtergrond van De Kopermolen – nu een museum, vroeger een (Lutherse) kerk – is deze locatie een  aangewezen plek voor dit topconcert!

Kerstin de Ligny

Kerstin de Ligny is al jaren de vaste zang- en levenspartner van Vanderveen. Zij heeft een stem als een nachtegaal en met die stem geeft ze de liedjes van Ad duidelijk een toegevoegde waarde.  Als gastmuzikant werkt verder Timon van Heerdt aan dit concert mee. Hij speelt bas en mandoline en zingt ook in een aantal nummers mee.

Het concert met Trio Ad Vanderveen begint op vrijdag 11 oktober om 20.00 uur. De entree is 15 euro en de Kopermolen gaat om 19.15 uur open Reserveren kan per mail via jefbrauers49@gmail.com en telefonisch via 06-10212183.

De stichting CultuurFonds Wittem organiseert elk jaar zo’n tien concerten met muziek uit uiteenlopende genres. De thuishaven van de stichting is de Kloosterbibliotheek Wittem, maar men maakt ook elk jaar enkele muzikale uitstapjes van de fraaie Kopermolen in Vaals.