24 september 2024

FEEL trombone festival: een ode aan de trombone in Heerlen

trombone

Het blaasmuziekfestival FEEL, georganiseerd door de Koninklijke Harmonie Heerlen, keert dit jaar terug voor zijn vijfde editie. Met een focus op de trombone, belooft FEEL trombone een feest te worden voor liefhebbers van koperblazers. Het festival, dat samenwerkt met Harmonie St. Caecilia Hoensbroek, beoogt een brug te slaan tussen de wijken Heerlen Zuid en Noord en biedt een gevarieerd programma voor alle leeftijden en niveaus.

Sebastiaan Kemner

Dit jaar is Sebastiaan Kemner de artist in residence van FEEL trombone. Kemner is een vooraanstaand trombonist en musicus, bekend om zijn passie voor zowel modern als klassiek repertoire. Zijn indrukwekkende carrière omvat samenwerking met prestigieuze orkesten zoals de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest en het WDR Sinfonieorchester Köln. Kemner, die in 2021 de Nederlandse Muziekprijs ontving, is tevens hoofdvakdocent tenortrombone aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en maakt deel uit van zowel het Brückner Quartet als het New Trombone Collective. Zijn betrokkenheid bij FEEL trombone als artistiek leider, adviseur, docent en festivalartiest onderstreept zijn inzet om de trombone en haar veelzijdige muziek onder de aandacht te brengen.

Van jong talent tot wereldtop

FEEL trombone biedt een uitgebreid programma dat iedereen aanspreekt, van jonge beginners tot ervaren trombonisten. Het festival stelt kinderen in staat om op speelse wijze kennis te maken met de trombone door middel van de pBone, een kunststof trombone die ideaal is voor beginnende spelers. Voor de meer ervaren muzikanten zijn er workshops en masterclasses die de kans bieden om hun vaardigheden te verfijnen en nieuwe technieken te leren.

Het festival culmineert in een spetterend slotconcert waarin de diversiteit en schoonheid van de trombone centraal staan. Of je nu een fan, amateur, student of professional bent, FEEL trombone belooft een inspirerende en muzikale ervaring te worden voor iedereen.

Met dit evenement bevestigt FEEL trombone zijn reputatie als een toonaangevend festival dat niet alleen de trombone viert, maar ook de kracht van muziek om gemeenschappen te verbinden en te inspireren. Mis deze unieke gelegenheid niet om de wereld van de trombone te ontdekken en te ervaren!

 

Bron: de Koninklijke Harmonie Heerlen

Lees meer over de cultuur van Parkstad