28 september 2024

Bent u mogelijk op zoek naar schilderij of beeldje voor in huis? Of wilt u wel eens zien wat mensen zoals maken op het doek, papier of in klei? Dan is deze kunstmarkt en veelkleurige kunstverkoop Landgraaf ideaal om eens te gaan bekijken.

Park Strijthagen

Wijk- en belangenvereniging Oud Eikske organiseert in samenwerking met de Vrije Akademie Parkstad (vroeger VAZOM) een kunstmarkt & expositie. Deze vindt plaats op Park Strijthagen aan de Hofstraat 5 in Landgraaf op zondag 27 oktober 2024 van 9.00 tot 17:00 uur.
U zult op deze kunstmarkt zult u veel verschillende en veelkleurige beelden en schilderijen aan treffen voor kleine en grote prijzen. Er zullen realistische pasteltekeningen, vrolijke beelden van keramiek, prachtige aquarellen en veelkleurige schilderijen te zien zijn en te koop. Vanaf 9 uur kan het publiek een kijkje nemen en om 10.30 uur is de officiële opening met een korte speech vanuit gemeente Landgraaf en muzikale begeleiding.

Wijkvereniging

De wijkvereniging biedt iedere beeldend kunstenaar, amateur of professional de kans om hun werk te tonen en te verkopen. Er zijn ook deelnemers vanuit de Vrije Akademie Parkstad die hun werk laten zien en verkopen. Daarnaast gaan kinderen een gezamenlijk kunstwerk maken in het kader van de ‘Herfsttour’ vanuit het samenwerkingsverband Landgraaf Verbindt. Er is dus van alles te zien en te beleven. Dit evenement is mede georganiseerd door Cultuurcoach van Landgraaf, Joan Steffers via ‘Landgraaf Verbindt’ en de Vrije Akademie.
Buurtvereniging Oud Eikske bestaat al sinds 1988 en organiseert allerlei activiteiten om de leefbaarheid in de buurt te bevorderen. De Vrije Akademie Parkstad is vanaf 2005 een centrum in de beeldende kunst en waar cursussen, workshops, projecten, tentoonstellingen en lezingen worden aangeboden. Beiden houden zich bezig met ontmoeting en binding en hopen dat deze expositie en kunstmarkt daaraan bij kan dragen. De opbrengst van deze markt gaan naar de deelnemers zelf zodat zij weer nieuwe kunst kunnen maken.

 

Bron: VaParkstad

Bekijk meer over evenementen.