Stichting stopt met de organisatie van de ‘Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale’ De stichting Limburg AlAaf,

Sinds 22 jaar de organisator van de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, stopt met de organisatie van het gratis toegankelijke carnavalsevenement. De Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale stond bekend als de officiële afsluiting van de Limburgse carnaval. Het evenement vond elk jaar op carnavalsdinsdag plaats op de Markt in Gulpen. Al jaren werkt een klein team van vrijwilligers in het stichtingsbestuur aan de organisatie van het evenement. De toenemende regeldruk, daaruit voorvloeiende verantwoordelijkheden en toenemende exploitatiekosten leiden er echter toe dat een duurzame en toekomstbestendige organisatie zwaar onder druk is komen te staan. De voornaamste inkomsten bestaan immers uit sponsoring en waardevolle bijdragen van de Gemeente Gulpen-Wittem, Provincie Limburg en naamgever Gulpener Bierbrouwerij.

Het bestuur van de stichting schrijft:
“Met pijn in het hart stoppen we met de organisatie van de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale. We kijken met veel plezier en trots terug op het evenement dat we in 22 jaar hebben zien groeien. We hebben veel bereikt en steeds gestaan voor een belangrijke bijdrage aan de instandhouding van de Limburgse carnavalscultuur door een podium te bieden aan Limburgse artiesten, opkomend talent en de mooiste traditionele carnavalsmuziek. Dit alles zonder betaalde entree en in een voor de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale kenmerkende sfeervolle en intieme setting in het hart van Gulpen. In de coronatijd zijn we in staat geweest om te improviseren en hebben we met een livestream een mini-editie georganiseerd. Maar vanzelfsprekend waren we blij dat we in 2022 weer stonden op de plek waar het evenement thuishoort, de Markt in Gulpen.

Uiteraard bedanken we onze bezoekers, kleurrijke carnavalisten uit de hele provincie. Dank voor al die mooie jaren samen zingen, dansen, sjoenkelen en vieren. En natuurlijk dank aan onze onmisbare partners en de artiesten die er elk jaar weer voor hebben gezorgd dat we dit prachtige evenement konden organiseren. Wij laten nu definitief het masker in de ton zakken.

AlAaf en adieë!”