Zaterdag stond het inhaalduel Bekkerveld – DVO op het programma. Voor Bekkerveld, dat na de winterstop niet echt soepel draait, is het belangrijk om de vorm weer te pakken te krijgen voor de promotie playoffs om een plek naar de 4e divisie af te dwingen.

Eerder dit seizoen speelden beide teams in Sittard gelijk en bleek DVO voor Bekkerveld een moeilijk te bedwingen tegenstander. Bij Bekkerveld ontbraken Timo Gompelmann, Daan Winthagen en Martijn van der Pohl. Kay in ’t Ven maakte zijn rentree op het middenveld na een langdurige blessure.

In de 10′ minuut kwam Bekkerveld op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Mel Angerer na een voorzet van links van Luca Fredrix. Lang kon Bekkerveld hiervan niet genieten aangezien DVO twee minuten later 1-1 scoorde. Bekkerveld keeper Mirco Bindels kon in eerste instantie een kopbal van een DVO speler nog pareren maar was machteloos tegen de rebound.

Bekkerveld domineerde het spel waar DVO weinig tegenover kon stellen. In de 27′ minuut bediende Mel Angerer vanaf rechts Luca Fredrix die de 2-1 voorsprong voor Bekkerveld liet aantekenen. Vlak na de pauze scoorde Mel Angerer in de 49′ minuut zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd waardoor de stand 3-1 werd. Marouan Bouta verving in de 56′ minuut de moegestreden Kai in ’t Ven op het middenveld.

In de 68′ minuut kreeg DVO een vrije trap op de rand van het zestienmeter gebied.  De DVO speler schoot de bal rechtstreeks in het doel van Bekkerveld waardoor de wedstrijd weer spannend werd.

In de 75′ minuut echter scoorde Tom van der Kraats 4-2 uit een corner die door Marouan Bouta was genomen. JO17 speler Lindon Bajraktaraj verving Aron Fredrix in de voorhoede en speelde een verdienstelijk laatste kwartier.

In de 78′ minuut scoorde Rowan Vanwersch uit een vrije trap de 5-2 eindstand.

Bekkerveld speelde een van een betere wedstrijden na de winterstop en moet deze vorm zien vast te houden in de laatste twee competitiewedstrijden alvorens de playoffs beginnen.

10′ min. 1-0 Mel Angerer (assist Luca Fredrix)

27′ min. 2-1 Luca Fredrix (assist Mel Angerer)

49′ min. 3-1 Mel Angerer

75′ min 4-2 Tom van der Kraats (assist Marouan Bouta)

78′ min 5-2 Rowan Vanwersch (vrije trap)