Songs Of Leonard Cohen / Theater Landgraaf / Aanvang 20uur

Vrijdag 3 mei komt de in Limburg zeer populaire dialectzanger/songwriter Bert van den Bergh naar Theater Landgraaf. Ditmaal echter niet met zijn eigen dialect liedjes maar met zijn project Songs Of Leonard Cohen.

De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate” (1971)

Het programma dat Van den Bergh presenteert omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door Van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke, stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma. Bert doet dit op geheel eigen wijze. Hij vertolkt Cohen, immiteert hem niet.

Eind 2023 verscheen de plaat “A Lullaby For Suffering” door Bert van den Bergh met zijn ban met daarop 10 prachtige interpretaties van Cohen songs. Een absolute aanrader voor alle Cohen fans.

De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen, bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd zeer populair zijn. Bert weet de kern van de songs te pakken, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden, te weten Tessa Kersten (zang), Ton Clout (gitaar) en Hanz Martenz (piano-toetsen)

Meer info: www.ap-artevents.nl