Vanaf maandag 28 augustus 2017 start Arriva in samenwerking met Stichting Buurtbus Rimburg-Eygelshoven met een nieuwe buurtbus, lijn 723.

Van maandag tot en met zaterdag rijdt deze lijn één keer per uur, grofweg tussen 08.00 en 19.00 uur, tussen Ubach-Palenberg via Rimburg-Waubach-Eygelshoven naar Mondo Verde en v.v.

Stichting Buurtbus Rimburg-Eygelshoven rijdt deze buslijn met hulp van een aantal vrijwilligers. De stichting is medio 2016 tot stand gekomen op initiatief van Bewoners Platform Kerkrade-Noord en de Dorpsraad Rimburg. Buslijn 723 biedt een alternatief voor het eerder weggevallen busvervoer in Hopel en Rimburg.

Voor het permanent rijden van deze buurtbus 723 schaft Arriva nog een nieuw busje aan. Totdat het  nieuwe busje in de herkenbare Arriva vormgeving er is, wordt de dienstregeling gereden met een ander busje.

Arriva en Stichting Buurtbus Rimburg-Eygelshoven hopen uiteraard op veel reizigers. Voor het reizen in deze buurtbuslijn worden de reguliere OV tarieven gehanteerd. Vanaf 28 augustus kan de reiziger de dienstregeling van de buurtbus raadplegen via de reisplanner op arriva.nl/limburg of de Arriva-app.

Mochten er mensen geïnteresseerd zijn om vrijwillig als bestuurder bij te dragen aan het uitvoeren van de dienstregeling neem dan contact op via buurtbus.limburg@arriva.nl .

 

Geef een reactie