Met dank aan doelman Lars Meens behaalde Weltania een krappe 2 – 1 overwinning op Kerkrade West.

In een wedstrijd met veel slordigheden over en weer, had Weltania in de eerste 20 minuten een duidelijk veldoverwicht maar echt gevaarlijk kon het voor gastendoelman Robin Kalnenek niet worden.

Een steekpass van Niels Vroomen op Sebastiaan van Middegaal was de eerste beduidende kans. In het tweede deel van de 1e helft was zichtbaar dat de gasten meer vertrouwen kregen. Inspeelfouten van Weltania leidden er twee keer toe dat zij alleen voor Lars Meens kwamen te staan maar beide keren wist hij de bal nog van de voet te plukken.

Stevige woorden in de rust leken het spelbeeld in de tweede helft te veranderen maar dat was voor korte duur. Weltania speelde te slordig om dreigend  te worden en de counters van de gasten waren beduidend gevaarlijker. Fanuk Kaya kreeg drie grote kansen op een presenteerblaadje maar vond steeds weer Lars Meens op zijn weg.

In de 75 minuut viel dan toch de 1 – 0 toen Ron Okonski zich handig vrijspeelde en de bal van 18 meter in het doel liet ploffen. Dit bracht echter geen rust bij de thuisploeg en binnen 5 minuten kregen de gasten weer twee kansen die door Lars onschadelijk werden gemaakt. Aansluitend scoorde Job Grooten na goede voorbereiding van Sebastiaan van Middegaal de 2 – 0. Toen Jeffrey Rijnders vijf minuten voor het einde de aansluitende 2 – 1 maakte werd het nog spannend maar Weltania kon de overwinning moeizaam over de eindstreep trekken.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.