Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Sportclub Susteren op het programma. Na de zeperd vorige week bij de Valk hadden de mannen van Bekkerveld wat goed te maken.

Sportclub Susteren was echter de ploeg in vorm, in de twee voorgaande werd er van twee topploegen:Wittenhorst en Geldrop met ruime cijfers gewonnen. Een gemakkelijke taak werd het dus niet voor de blauw-witte zebra’s.

Om klokslag half drie floot de leidsman voor het eerst op zijn fluitje en vanaf minuut 1 ontstond er een goede pot voetbal, tussen twee sportieve, goed voetballende teams.
De eerste helft waren de ploegen gewaagd aan elkaar. Na tien minuten kwam Thommie Vluggen aan de linkerkant goed door zijn voorzet werd echter door Yarin Meessen gemist.

Tien minuten later een identieke situatie Thommie passeerde zijn man aan de linkerkant en zijn voorzet werd middels een omhaal door Yarin Meessen binnengeschoten. Een 1-0 voorsprong voor Bekkerveld. Dit gaf de ploeg duidelijk vertrouwen en er werd voor elke meter gevochten. De tweede bal was bijna altijd voor Bekkerveld en het middenveld had het duel in handen.
Na 25 minuten werd de bal diepgespeeld op Ruben Henssen, de keeper wist echter de bal voor hem te pakken, echter de keeper ging hierbij door de enkel en liet de bal los, Ruben was er alert bij en schoof de bal naar de geheel vrijstaand Thommie Vluggen die in een leeg doel kon binnenschuiven. 2-0 voor Bekkerveld en de eerste treffer deze competitie van Thommie. De keeper van Susteren moest zich geblesseerd laten vervangen. De rest van de eerste helft had Bekkerveld het duel volledig in handen, keeper Rik Klyn kwam amper in de problemen. Er werd als een team gespeeld en gevochten voor elkaar.

Na precies 45 minuten floot de leidsman voor de thee pauze. In de rust werd er gezegd door Cooky dat de buit nog lang niet binnen was en Susteren uit een ander vaatje ging tappen. Dit gebeurde ook, maar Bekkerveld stond goed en gaf amper kansen weg. De grootste kansen waren zelfs voor Bekkerveld, Yarin, Thommie mistten jammelijk. Bekkerveld verzuimde zo om het duel definitief te beslissen. Zoals de bekende voetbalwet staat beschreven als je zelf de kansen niet maakt valt die aan de andere kant. Na een uur spelen kwam Susteren via de linkerkant goed door. De voorzet van hun spelbepaler Tom Timmermans bereikte het hoofd van Kevin Hofmans en hij liet keeper Rik Klyn kansloos achter. Bij Susteren was het geloof volledig terug en ze gooiden er nog een spits bij.

Bekkerveld liep op het tandvlees, maar wederom werd er tot alle elf de spelers tot het laatst gevochten. Bekkerveld kreeg nog een aantal kansen op de counter, maar helaas viel de 3-1 niet. Susteren claimde in de slotfase nog een penalty, maar gelukkig voor Bekkerveld was de goed leidende leidsman zeker van zijn zaak en gaf geen penalty.

Na 3 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laatst. Drie nodige punten voor de mannen van Cooky Voorn.

De afstand naar koploper Geldrop bedraagt maar 3 punten.
Volgende week de bekerwedstrijd uit bij RVU in Rothem op zondag 12-11-2017 aanvang 14.30u.
Waarna op 19 november de competitie weer hervat met een derby uit bij Chevremont.