Op de laatste voetbalzondag van het jaar stond voor Weltania de uitwedstrijd tegen RVU op het programma. Na de zeperd tegen SCM en de bekernederlaag tegen  SVME was het zelfvertrouwen toch iets aangetast. Dat werd nog versterkt door het afhaken van doelman Lars Meens waardoor Yannik Quaedvlieg zijn debuut op het eerste elftal moest maken.

In de eerste twintig minuten was een vlot combinerend RVU heer en meester. De Weltania opbouw werd vroeg verstoord en met afstandsschoten en bij hoekschoppen werd Yannik danig op de proef gesteld. Zijn moeder aan de zijlijn had echter meer zenuwen dan hij en hij doorstond het RVU offensief met verve.

In de 20ste minuut kwam Weltania voor het eerst dreigend in de buurt van de RVU doelman en dat leverde ruim buiten het strafschopgebied een vrije trap op. De keeper kreeg de lage schuiver van Niels Vroomen niet voldoende onder controle en Roel Brouwers was er als de kippen bij om de 0 – 1 in het dak van het doel te schieten. Een minuut later worstelde Sjors van Velzen zich langs de verdediging, werd in het strafschopgebied gevloerd en Frank Teerling benutte de toegekende strafschop onberispelijk: 0 – 2. RVU was even van slag en zocht in het resterende deel van de eerste helft naar een passend antwoord. Eerst echter kreeg Sjors van Velzen nog een fraaie kans maar zijn kopbal ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

In de blessuretijd van de eerste helft kon RVU toch nog de aansluitende 1 – 2 scoren toen Joel Mayala bij een vrije trap het hoogste sprong en de bal in de kruising kon koppen. Jop Waltmans werd hierdoor zodanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden.

Na de rust kwam het verwachte offensief van RVU en in de Weltania verdediging gold alle hens aan dek. Na een kwartier kreeg Job Grooten een voorzet ongelukkig tegen zijn hand hetgeen RVU een strafschop opleverde. Yannik Quaedvlieg bleef koelbloedig, dook naar de juiste hoek en voorkwam de gelijkmaker. Bij Weltania werd hierdoor het geloof in eigen kunnen versterkt en dat leidde tot een paar gevaarlijke counters. Een schot van Frank Teerling ging tegen de lat, een omhaal van Sebastiaan van Middegaal verdween in de driehoek maar het doelpunt werd vanwege vermeend buitenspel onterecht afgekeurd en een overtreding op Frank werd niet bestraft met een strafschop. Met Mitchell de Jong als onvermoeibare motor op het middenveld bleef RVU dreigend en een afstandsschot belandde buiten bereik van Yannik op de lat. De spanning bleef hierdoor lang in de wedstrijd.

Met nog ruim 10 minuten op de klok wist Sjors van Velzen een lange pass van Niels Vroomen goed onder controle te krijgen, drie tegenstanders op het verkeerde been te zetten en droog af te ronden: 1 – 3. Even later had Frank Teerling de vierde treffer op zijn schoen, maar zijn schot werd door een verdediger van de lijn gehaald.