KRIS I EN SIENNA REGEREN OVER DE JEUGD IN HET EIKENDERVELD

 

 

Voor de tweede keer kon de jeugdcommissie van De Eekheuëre terecht in de Spuiklep. Een fantastische locatie, waar op zondag 21 januari de Kingerzitting plaatsvond. De jeugdcommissie miste twee dragende krachten, want Alexander en Christiaan Koks beleefden deze middag als Prins en adjudant. Ook moest de commissie op zoek naar een geschikte presentator. Die werd heel vlug gevonden, want in de Eekheuërefamilie loopt Iris Odekerken rond. Zij presenteert al jaren de carnavalszitting op Basisschool ’t Valder, waar zij leerkracht is. Het bleek een perfecte keuze, want als Tina zette Iris een puike presentatie neer. Voor herhaling vatbaar! Chapeau! De ‘talentloze Tina’ zocht talenten die konden optreden. In een komische video werden al wat audities getoond, maar die ‘talenten’ vielen al vlug af… Uiteindelijk probeerden een dansende Prins Alexander I en zijn adjudant Christiaan een fraai stukje ballet op te voeren, compleet in tutu over het zwarte pak… Maar het echte dansen lieten ze daarna gelukkig over aan balletgroep ‘de Paradise dancers’. De jonge Esra speelde accordeon en ook Fonzarelli en Vee & Dee zorgden voor talentvolle optredens. Kortom, de talentenjacht van Tina was uiteindelijk meer dan geslaagd.

Altijd jammer dat op zo’n feestelijke middag de regerende jeugd afscheid moet nemen. Jònkheedsprins Pepijn (Stassen) I en Blòmmemeëdje Benthe van Geutselaar konden nog een deel van de middag genieten van het feest, maar toen was de koek op. Beiden hielden een prima afscheidsspeech, Benthe zelfs in dialect! Ze kregen een dankbaar applaus van het publiek. Nadat de versierselen waren afgelegd werden ze door de Ex-Jònkheedsprinse en Blòmmemeëdjes op de schouders de zaal uit gedragen. Hun prachtige regeringsjaar zit er op, de herinnering blijft!

Daarna kwam het hoogtepunt van de middag: de proclamaties. In de mooie draagstoel werd het nieuwe Blòmmemeëdje naar binnen gebracht. Dit jaar was die eer voor Sienna Raats. Sienna is geboren op 28 januari 2008 en is nu dus bijna 10 jaar. Ze woont in het Eikenderveld op de Sweelinckstraat 20, samen met haar ouders Ilona en Roman. Ze zit in groep 6 op BS Eikenderveld bij juffrouw Marlou. Sienna is lid van Scouting Bekkerveld bij de kabouters en geniet ook van zingen en dansen tijdens de musical les op de Parkstad Popschool bij Lala Linda. De overige hobby’s van Sienna zijn buiten spelen,  trampoline springen, spelletjes spelen op de computer/tablet, zwemmen en natuurlijk carnaval vieren! Vriendin en ex-Blòmmemeëdje Demi van Rooij is geïnstalleerd als haar persoonlijke adjudant!

 

Even later werd een kist vol visjes naar binnen gedragen. In die kist zat de nieuwe jeugdprins verborgen. Na het aftellen kwam Kris Winands tevoorschijn. Kris is geboren op 9 februari 2007 en is dus bijna 11 jaar. Hij is de zoon van Manja de Lange en Ronald Winands en woont in het Eikenderveld op de Hofmeierstraat 12. Kris zit in groep 7/8 van OBS de Tovercirkel, bij juf Barbara en juf Nicole. Hij is lid van voetbalvereniging Bekkerveld. De overige hobby’s van Kris zijn met vriendjes voetballen, gamen en natuurlijk carnaval vieren. Zijn klasgenoot en goede vriend Silas Lodder gaat hem assisteren als adjudant.

Wat een supertrio! Alexander, Kris en Sienna gaan de komende weken voorop in carnaval vierend Eikenderveld.

tekst Arno Crasborn V.V De Eekheuëre en  Foto’s Parkstadactueel/Tom de Cock voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie