Hoofdmenu

Voorleesontbijt Peuteropvang Heerlen

 Bij Peuteropvang Heerlen (POVH) startte de nationale Voorleesdagen met op woensdagochtend het Voorleesontbijt. Dit keer namen wethouders en raadsleden plaats op de voorleesstoel. Zoals de wethouders Barry Braeken, Peter van Zutphen en Nico Aarts. Peter van Zutphen las in peuteropvang Mienie Beestje voor uit het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’. Barry Braeken zat in peuteropvang Martijntje op de voorleesstoel. De peuters hielpen alle voorlezers mee om een ballon weg te blazen en om de tijger slapende te houden.

Niet alle wethouders, raadsleden en burgemeester waren in de gelegenheid om woensdagochtend van de partij te zijn, maar de voorlezers die er waren, reageerden heel enthousiast.  Zoals CDA-raadslid Kleis Adema. Hij vond het geweldig om voor te lezen en mee te ontbijten. Adema vroeg zich af of hij nu iedere dag mocht komen. De peuters riepen ‘jaaaa!’ Dus dat is geregeld.

Ook na deze speciale week blijft voorlezen heel belangrijk binnen de peuteropvang. Want het bevordert onder andere de taal- en spraakontwikkeling, het stimuleert de fantasie, biedt een moment van veiligheid, rust en aandacht, maar…is bovenal heel gezellig!”

Tekst en Foto’s: schrijfbureau Sandra Israel en ®Parkstadactueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.