Platbook 19: ‘Wie water en vuur’ Oproep aan Limburgse schrijvers om werk in te sturen

 

 

‘Wie water en vuur’, dat is het thema voor Platbook 19. Een thema dat gaat over tegenstellingen en conflicten. De uitdrukking ‘als water en vuur’ betekent immers elkaar niet of moeilijk kunnen verdragen of: precies het tegenovergestelde zijn. Schrijvers worden uitgedaagd om rondom dit thema een  verhaal, gedicht of column te schrijven in hun eigen Limburgse dialect en in te zenden voor Platbook 19. Deze bundel met Limburgstalige literaire teksten verschijnt rond mei 2018. Redacteur ditmaal is neerlandicus en schrijfster Octavie Wolters (Sint Odiliënberg, 1977). Zij debuteerde in 2016 met haar roman Voorland, waarmee ze werd genomineerd voor de Sjiek Literatuurprijs. De jury van deze prijs schreef: “Voorland broeit en schuurt op elke pagina en dat alles in een prachtige taal, rijk aan details en beschrijvingen van het land en de grond in Limburg.” Wolters maakt een selectie uit alle inzendingen voor Platbook 19 en verzorgt het voorwoord.

 

Bijdragen voor Platbook 19 mogen niet meer dan 600 woorden bevatten en kunnen t/m 15 april aanstaande aangeleverd worden bij Uitgeverij TIC, de uitgever van Platbook, via paul@uitgeverijtic.nl. Schrijvers waarvan het werk wordt geselecteerd, ontvangen een uitnodiging voor de boekpresentatie en een gratis exemplaar van Platbook 19.

Over Platbook. Platbook is een serie dialectboekjes voor Limburgse dialectschrijvers en -lezers. Auteurs uit de hele provincie werken mee om telkens weer een opvallend thema te beschrijven in hun eigen verhalen, gedichten en andersoortige teksten. Iedere editie maakt een andere, bij het thema passende, redacteur een selectie uit de teksten en schrijft het voorwoord. Platbook wordt uitgegeven in opdracht van het Huis voor de Kunsten Limburg en komt tot stand in samenwerking met Veldeke Limburg, Raod veur ’t Limburgs, Stichting LiLiLi, Uitgeverij TIC en Wim Kuipers (bedenker van het Platbook-concept).

Kijk voor meer informatie over Platbook op www.hklimburg.nl/platbook of www.uitgeverijtic.nl. Platbook is voor 9,90 euro te koop in de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg () en de betere boekhandel in Limburg.

 

Geef een reactie