Hoofdmenu

Terugblik op succesvol verlopen Open Podium uitvoering “Splash” Heerlerheide. Nieuwe percussie school o.l.v. musicus Marcel Falize & Sons

 

In augustus 2016 is in de regio een nieuw muzikaal leerlingen opleidingsfenomeen van start gegaan. Dit onder leiding van musicus Marcel Falize & Sons. De naam Marcel Falize heeft als musicus en dirigent een klinkende naam in de Limburgse muziekwereld. Hij is immers al heel veel jaren vaste slagwerker in het Johan Strausorkest van Andre Rieu. Dientengevolge reist hij met Rieu naar bijna alle delen van deze wereld om muziek te maken. Dit brengt uiteraard ook met zich mee dat deze in Heerlerheide wonende muzikant niet zo heel vaak thuis is. Maar dat behoort nu eenmaal tot zijn vak. Als hij wel in Heerlerheide is dan zet hij zijn muzikale aspiraties voort bij o.m. Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss waar hij al van 1990 dirigent/instructeur is. Ook is hij muzikaal betrokken bij de schutterij van Vaesrade en staat aan het hoofd van zijn eigen percussie orkest Lift-Off.

Samen met zijn zoons was Marcel Falize ook de initiatiefnemer om een eigen percussie opleidingsschool, onder de benaming Splash, in het leven te roepen Er werd gestart met slechts 2 leerlingen, welke nu anno begin 2018 al ruim 60 leerlingen omvat. Juist door het gegeven dat de opleidingscyclus van de huidige leerlingen van dien aard is dat Marcel het met een gerust hart onlangs aandurfde om, samen met zijn percussie orkest Lift-Off, een heus (leerlingen)-concert te organiseren. Een Open Podium dus voor de leerlingen om alvast te wennen aangaande optredens. Omdat, zoals gezegd, omdat Marcel veel onderweg is kijkt Parkstad Actueel nu pas even terug op genoemde uitvoering. Hiertoe bezorgde Marcel Falize u verslaggever een korte analyse waar duidelijk naar voren kwam dat het leerlingen concert één groot succes was.

Marcel: “er waren veel lovende woorden van de leerlingen maar zeker van het aanwezige publiek. Een vol huis in het grote Corneliushuis waar 60 leerlingen een geweldige show hebben gegeven. Een avondvullend programma waarbij diverse solisten hun kunnen hebben getoond, zowel als solist, maar ook in ensemble vorm. Indrukwekkend waren de leerlingen van 6/7 jaar die de cubsong hebben opgevoerd als een prachtig theater stukje. Na de pauze was er de combinatie met de percussie groep van Lift-Off die een wervelende demonstratie hebben gegeven en samen met de leerlingen een spetterende tweede helft hebben gespeeld. Zeker mede namens de medewerking van het Corneliushuis was het totale gebeuren een succes en zeker voor herhaling vatbaar”. Marcel liet ons weten hierover al de nodige gedachten te hebben. Overigens vond er na dit succesvol gebeuren een feestelijke after-party plaats met het nieuwe stemmingsorkest “Tiroler Ohne Berge”, in welke orkest Marcel Falize overigens ook een muzikaal aandeel heeft.

 

 (Volgend nieuwsbericht) »