Hoofdmenu

KVC Oranje kopje onder tegen Wijnandia

 

Wijnandia had tot zondag 12 duels op rij gewonnen en was dus trotse koploper in 4B. Daarmee ben je dan ook automatisch gejaagd wild. In dit geval was thuisclub KVC Oranje de jager. Die ploeg immers stond derde op de ranglijst en wilde de achterstand op de ploeg uit Wijnandsrade graag verkleinen tot vier punten. Daarvoor was een zege nodig. Dat lukte niet, integendeel, Wijnandia won voor de dertiende keer op rij, met 0-3, en heeft nog nadrukkelijker haar kandidatuur voor de titel gesteld.

Eigenlijk ging het voor thuisclub KVC Oranje al snel fout. Na een aanval over rechts kwam de bal voor de voeten van de geheel vrijstaande Jason Heinrichs. Hij had, oog in oog met doelman Lars van de Weide, de hoek voor het uitzoeken. Hij koos voor de rechter en liet de keeper vissen:0-1. Niet veel later kogelde Coen Cremers, op aangeven van Rob Luyten, hoog over.

Oranje-wit had het moeilijk, de gaten voetbalden gemakkelijker. Toch kwamen er mogelijkheden voor de thuisclub. Eerst snelde Niels Lanckohr op rechts naar de achterlijn. Zijn inzet werd door een gastenverdediger tegen het lichaam van KVC-er Ritchie Vienerius getrapt, maar de gasten zagen de bal vervolgens tot hun opluchting over het doel van goalie Guy Leclaire verdwijnen. Dat gebeurde ook toen Tom van de Laarschot op diezelfde doelman terug wilde spelen. Vanuit de middencirkel wel te verstaan. Hij schoot over zijn eigen keeper heen. Die was verslagen, maar de bal stuiterde over de deklat. Rond het half uur kon Niels Lanckohr alleen richting de gastendoelman, nadat hij rond de middenlijn Remco Kleintjens in de luren had gelegd. In kansrijke positie speelde de spits de bal echter iets te ver voor zich uit, waardoor Guy Leclaire hem het speeltuig van de voeten kon plukken.

Kort na de hervatting was de gelijkmaker heel dichtbij. Joey Niesters zette vanaf links voor. Niels Lanckohr leek binnen te tikken, maar zijn inzet ging buiten bereik van Laclaire tegen de linker paal. Alsof dat niet genoeg pech was voor KVC Oranje, in de tegenaanval kwam het leer voor de voeten van Max Frenken. Hij haalde van buiten de zestien met zijn rechter vernietigend uit. De bal verdween in de linker kruising. Een wereldgoal met een 0-2 tussenstand als gevolg.

Nog gaf KVC Oranje zich niet gewonnen. Tot twee keer toe was Joey Niesters dicht bij een treffer, in beide gevallen na prima voorbereidend werk van Niels Lanckohr. Niesters was deze dag echter niet koelbloedig genoeg.

De kansen voor Lanckohr en Niesters waren momenten waarop het duel nog eventueel had kunnen kantelen. Maar de bal wilde er deze gewoon niet in. En tegen het sterk acterende Wijnandia krijg je dan de rekening gepresenteerd. Toen Timo van Gils ook nog de 0-3 liet noteren (aannemen, draaien en afronden), lag het duel definitief in een plooi.

Wijnandia won absoluut verdiend, zij het wellicht ietwat geflatteerd en gaat richting de titel in 4B. KVC Oranje kan het kampioenschap, in ieder geval vooralsnog, uit het hoofd zetten. En zich richten op een plek in de top drie, dat straks recht zal geven op het toetje dat nacompetitie wordt genoemd.

 

Komende donderdag, 22 februari, speelt KVC Oranje het bekerduel tegen  Minor, koploper in 1D. Dat duel, aan de Voorterstraat in Bleijerheide, begint om 19.30.

Foto’s en opname’s:®Parkstadactueel / Lucho Carreno, voor meer foto’s op deze link.

 

 « (Vorig nieuwsbericht)