KVC Oranje is er niet in geslaagd om voor een nieuwe bekerstunt te zorgen. Waar eerder tegen tweedeklasser Centrum Boys (5-2) en eersteklasser Wilhelmina’08 (2-1) verrassend werd gewonnen, lukt dat thuis tegen Minor, koploper in 1D, niet. De ploeg uit Nuth bleek uiteindelijk een maatje te groot en won verdiend, met 4-1.

Minor, dat wordt getraind door Guido Leunissen, zette van begin af aan druk op de thuisclub. Er ontstond ook de nodige dreiging, maar tot echt grote kansen leidde dat vooralsnog niet. Bij de eerste tegenaanval van KVC Oranje was het meteen raak. Jordi Schmitz stuurde Niels Lanckohr de diepte in. De snelle spits was de gastenverdedigers te snel af en schoof de bal, oog in oog met Minor-doelman Simon Wagner, beheerst in de rechter benedenhoek: 1-0.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker. Aan het spelbeeld veranderde eigenlijk weinig. Er kwamen ook mogelijkheden voor Minor, maar een kopbal van Marvin Breemer werd een simpele prooi voor keeper Calvin Pötgens van KVC Oranje, terwijl bij een drietal pogingen van Taoufik Chadli de nodige precisie ontbrak. Rond het half uur kwam er weer een kans voor Niels Lanckohr van de thuisclub. Nu kogelde hij hard over. Een treffer van dezelfde speler werd door scheidsrechter Luc Linders, op advies van assistent Odekerken van de bezoekers, wegens (vermeend) buitenspel afgekeurd. De 2-0 viel dus niet. Integendeel, in blessuretijd van de eerste helft tekende Amin Elalji, na een prachtige solo voor de 1-1. Bijna was het nog 2-1 voor KVC Oranje geworden, maar na een botsing tussen Ritchie Vienerius en Simon Wagner miste Scott Vienerius het gastendoel op een haar.

Ook in het bekerduel tegen Wilhelmina’08 stond het bij de rust 1-1, waarna KVC Oranje in het tweede bedrijf tot veler verrassing verdiend aan het langste eind wist te trekken. Nu liep dat anders. Al snel werd het 1-2. Jeroen Gerets haalde op links de achterlijn en bood Amin Elalji een niet te missen kans. Elalji kopte van dichtbij feilloos raak, thuisclubgoalie Pótgens kansloos latend.

KVC Oranje, dat lang stand had gehouden met een prima organisatie, moest nu wat meer risico nemen om alsnog voor een ommekeer te zorgen. Uiteraard leverde dat ruimte op voor Minor en die ploeg beschikt over veel individuele kwaliteiten. Niet voor niets staat het team van trainer Guido Leunissen aan kop in 1D. Taoufik Chadli en opnieuw Amin Elalji tekenden voor de 1-4 eindstand. KVC Oranje had nog pech toen Ruus Vanhauten uit kansrijke positie over schoot. Daar stonden overigens ook nog een paar gemiste kansen van Minor tegenover.

KVC Oranje kan met de nodige trots terug kijken op de geleverde sportieve prestaties in het bekertoernooi en zich nu richten op het vervolg van de competitie. Minor mag zich verheugen op de achtste finale en wellicht nog meer. Komende maandagavond, bij MMC in Weert, is de loting voor het vervolg van het bekertoernooi.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie