Sylvia –KVC Oranje: Oranje-zwart tegen oranje-wit

 

Sportpark de Voort, gelegen aan de rand van de Brunssummerheide, tegen Sportpark Bleierheide aan de Voorterstraat in Kerkrade, oranje-zwart tegen oranje-wit, hekkensluiter tegen prijsjesjager. Zie hier, enkele affiches die je kunt plakken op de komende ontmoeting tussen Sylvia en KVC Oranje, zondag om 14.30.

De vraag of men überhaupt voort kan gaan met voetballen zal de komende dagen worden beantwoord. Sylvia beschikt niet over een kunstgrasmat, met als gevolg dat de ploeg uit Nieuwenhagen door de weersomstandigheden van de afgelopen tijd pas 11 duels op de teller heeft staan. Ter vergelijking, RKHBS, dat wel over plastic grassprieten beschikt, heeft reeds 15 duels achter de rug. Sylvia zal er dus alles aan gelegen zijn om zondag te voetballen, al was het maar om (meer) doordeweekse inhaaldagen te voorkomen. Voor KVC Oranje is dat laatste nog niet aan de orde. De ploeg van trainer Paul van Putten ligt op schema, ook in sportief opzicht trouwens.

Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar aan de Voorterstraat in Bleijerheide. KVC Oranje trok toen aan het langste eind, met 2-0. Doelpuntenmakers waren Joey Niesters en Chris Frauenrath. Het was destijds geen eenvoudige zege voor oranje-wit. Toen en nu bungelde Sylvia onderin in 4B. Nu is die ploeg zelfs hekkensluiter, met slechts drie wedstrijdpunten behaald op bezoek bij de nummer voorlaatst RKTSV (2-4), al moet daar wel onmiddellijk bij worden aangetekend dat men nog een paar inhaalduels te gaan heeft. Bij een tweetal overwinningen zou de aansluiting met een veilige plek weer in zicht komen.

KVC Oranje gaat tot nu goed. De ploeg doet als promovendus nadrukkelijk mee in de strijd om de prijzen. Dat wil men natuurlijk ook zo houden, door in Nieuwenhagen drie punten te gaan rapen. Maar denkt men in Sportpark De Voort natuurlijk anders over. Zondag, rond half vijf weten we meer. Sylvia en KVC Oranje heten u graag welkom.

Foto®parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie