Gisteren speelde Bekkerveld in de 8e finale tegen de koploper uit de hoofdklasse, Oss’’20. Deze tegenstander heeft dit seizoen nog geen officiële wedstrijd verloren. Trainer Cooky Voorn was enkele weken geleden de tegenstander gaan bekijken. Hij gaf al aan dat dit een zeer sterke, goed voetballende ploeg is. We moesten dus alles geven om het Oss’’20 moeilijk te maken. Voor aanvang van de wedstrijd werd Floris Coolen door de selectie en staf gehuldigd voor zijn 350e wedstrijd voor Bekkerveld. Uit handen van zijn vader ontving Floris een prachtig shirt.

Om klokslag half acht floot scheidsrechter Linders voor de eerste keer op zijn fluitje. Bekkerveld begon fel en zette Oss’’20 fel, maar sportief onder druk. Er werd voor elke meter door iedereen gestreden. Dit resulteerde ook in een paar kleine kansen voor Bekkerveld. Thommie Vluggen, Demsey Dowson en Thijmen van Iersel kregen enkele mogelijkheden. Echter de onzuiverheid op het eind zorgde helaas niet voor de voorsprong. Op slag van rust werd er onzorgvuldig uitverdedigd aan Bekkerveld zijde. Oss’20 liet meteen haar klasse zien, ze schakelden razendsnel om en hun spits schoot op rand van de zestien tegen de buitenkant van de paal. Na 2 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de rust. Bekkerveld gaf prima partij en had eigenlijk op voorsprong moeten staan.

In de tweede helft begon Oss’20 fel en aanvallend. Dit resulteerde in een grote kans aan Oss zijde, gelukkig had de spits het vizier niet op scherp staan en schoot hij over het doel bij Rik Klyn. Na de eerste 10 minuten welke voor Oss’20 waren, schakelde Bekkerveld weer een tandje bij en iedereen werkte zich een slag in de rondte. Dit resulteerde in de 60e minuut in een prima aanval aan Bekkerveld zijde. Demsey Dowson ging aan de linkerkant goed door en haalde de achterlijn hij gaf de bal voor en via een verdediger belandde de bal voor de geheel vrijstaan Thijmen van Iersel. Thijmen aarzelde geen moment en schoot de bal op een schitterende manier in de kruising. De doelman aan Oss zijde was helemaal kansloos. Een explosie bij spelers, staf en supporters volgde. 1-0 voor Bekkerveld!!

Oss’’20 schakelde meteen om en zette er een aanvaller met behoorlijk wat lengte erbij in de hoop om zo de gelijkmaker te kunnen forceren. Bekkerveld bleef echter goed, verzorgd voetballen en kwamen er enkele malen gevaarlijk uit. Met name Wouter Peters en Erwin Hermans waren heer en meester op het middenveld. Achterin zette Rik de achterhoede goed neer en voorin werkten de aanvallers zich een slag in de rondte. In de 70e minuut kwam er weer een Bekkerveld aanval. Thijmen veroverde de bal, zette Demsey aan het werk. Demsey fakkelde niet lang en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman…2-0 Bekkerveld. De vreugde bij iedereen was fantastisch en zal nog lang bij blijven.

Oss’20 ging hierna nog harder op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar goed verdedigen door de gehele ploeg en goed keeperswerk van Rik Klyn voorkwamen deze treffer

Na 6 minuten blessuretijd floot de leidsman voor het laatst. Een stunt van jewelste maar een volkomen verdiende overwinning van Bekkerveld. Tevens was een groot pluspunt de vechtlust die er bij iedereen was om fouten bij de medespelers te herstellen.  Bekkerveld plaatst zich hiermee voor de kwartfinale en speelt hierin thuis tegen de winnaar van Susteren – Lindenheuvel/Heidebloem.