Hoofdmenu

Staking: Morgen rijden geen stadsbussen in regio Aken

 

 

Vanwege een zogenaamde Warnstreik in het kader van de Cao-onderhandelingen rijden er morgen woensdag 21 maart geen Aseag-stadsbussen in Aken en de regio Aken. Mensen uit de Parkstad  moeten op zoek naar alternatief vervoer of hun geplande bezoek een dag uitstellen. Vanaf donderdag is alles namelijk weer als regulier.

In Duitsland zijn er sinds maanden felle protestmarsen van werknemers. Hoewel de economie als een tierelier draait is daar in hun beurs weinig van te merken. De vakbonden eisen 6 procent meer loon, de werkgevers willen niet verder gaan dan maximaal 2 procent. De machtige Duitse vakbonden roepen daarom steeds vaker op tot proteststakingen. Zo hebben Verdi en Komba morgen alle werknemers in openbare dienst tot een staking opgeroepen. Ook stedelijk instellingen en bibliotheken zullen morgen goeddeels gesloten zijn. Ook in andere sectoren zoals in de metaal zullen de komende tijd stakingen plaatsvinden.

Foto Arriva