Op Paaszaterdag mocht Weltania aantreden tegen Hellas. Op papier een wedstrijd met mogelijkheden tegen de nummer laatst in de ranglijst. Niet alleen is dat een vertekend beeld omdat Hellas nog enkele wedstrijden moet inhalen, maar het zou ook geen gemakkelijke opgave worden omdat de wedstrijd het karakter heeft van een derby en omdat Hellas beter speelt dan de stand op de ranglijst aangeeft.

De eerste 10 minuten was Weltania de bovenliggende ploeg en ontstonden enkele kansen, met name uit spelhervattingen. Daarna leidde de eerste goede aanval van Hellas meteen tot de 0 – 1 toen Niek Horsmans de bal uiterst fraai in de verre hoek krulde en doelman Lars Meens kansloos liet.

Weltania leek aangeslagen en zocht naar mogelijkheden om de druk in de richting van het Klimmense doel te verplaatsen.  Dat wilde in eerste instantie echter nog niet zo lukken. Wel echter in de 25ste minuut toen Frank Teerling naar binnen trok en met een bekeken steekpass Sjors van Velzen bediende. En die schoof de bal langs de uitkomende doelman in de verre hoek.

Ook na deze gelijkmaker bleef Weltania moeite houden om  kansen te creëren. Uiteindelijk was de hulp van de tegenstander nodig om op voorsprong te komen. Een fraaie voorzet van Frank Teerling werd door Sjors van Velzen doorgekopt waarna een verdediger de bal ongelukkig in het eigen doel schoof. Weltania mocht gaan rusten met een niet geheel onverdiende 2 – 1 voorsprong.

In de eerste minuten na de rust drong Hellas fel aan en een drietal hoekschoppen zorgden voor het nodige gevaar voor het Weltania doel. Nu was het echter Weltania dat bij de eerste goede aanval  wist te scoren. Hellas doelman Arnold Linden trapte de bal tegen de rug van een medespeler en Sander Theunissen was er snel bij om doeltreffend af te ronden. De 3 – 1 voorsprong zorgde voor meer rust in het Weltania spel en het verzorgde voetbal leidde tot een veldoverwicht. Een treffer van Sjors van Velzen werd nog vanwege buitenspel (?) afgekeurd maar na 70 minuten leek het duel gespeeld toen Niels Vroomen met een fraaie kopbal de marge verhoogde tot drie doelpunten.

Het sierde echter Hellas dat de moed niet werd opgegeven en de ploeg kreeg in die laatste 20 minuten nog goede scoringskansen. Enkele echter ook door slordigheden in de Weltania achterhoede maar Lars Meens hield met enkele mooie reddingen de thuisploeg op de been.

Uiteindelijk werd het dus een reguliere 4 – 1 overwinning voor Weltania maar de zege werd niet zo overtuigend behaald als de uitslag doet vermoeden.