KVC Oranje was in Hoensbroek, op bezoek bij Passart-VKC, heer en meester. De uitslag, 0-11 maar liefst, was pijnlijk voor de thuisclub en goed voor het vertrouwen en het doelsaldo van de ploeg uit Kerkrade.

In de tweede van een reeks van vier uitwedstrijden had KVC Oranje enkel in het eerste kwartier problemen met de thuisclub. Nadat Joey Niesters het doel van thuisclubdoelman Kelvin Roolant op een haar na had gemist, was het Passart-VKC dat tot twee keer toe gevaarlijk werd.  Darryl van Westering stuitte op een attente KVC-goalie Calvin Pötgens en Jamie Quadackers schoot hoog over. Daarmee had de thuisclub, zo zou blijken, haar kruit meteen al verschoten.

.

Kort na de misser va Quadackers lag de bal aan de andere kant in het net. Een briljante crosspass over 50 meter van Scott Vienerius vanaf rechts bereikte Joey Niesters bij de verre paal. Niesters kopte vervolgens feilloos raak, doelman Kelvin Roolant kansloos latend: 0-1. Een individuele passeeractie op links van Martijn Sangen werd door diezelfde speler met zijn rechter via de handen van Roolant tegen de binnenkant van het rechter zijnet in het doel gewerkt: 0-2. Jordi Schmitz verzilverde een vrije trap door de bal vanaf de linker kant met zijn rechter om de Passart-muur te draaien. Via de binnenkant van de paal was de 0-3 een feit. Dat was tevens de ruststand.

Na de hervatting bleek dat de thuisclub KVC Oranje niets meer in de weg kon leggen. De een na de andere oranje-witte aanval rolde richting het doel van thuisclubkeeper Kelvin Roolant. De goalie moest nog acht keer vissen, warempel geen sinecure voor een doelwachter. Achtereenvolgens Ruud Vanhauten (kopbal), Joey Niesters (vrije trap), Ritch Vienerius (‘Abstaubertor), Chris Frauenrath (intikker, op het moment dat Feyenoord bij FC Twente met 2-1 aan de leiding kwam), Ritch Vienerius (assist Chris Frauenrath), nog eens Ritch Vienerius (uit onmogelijke hoek), Martijn Sangen (strafschop) en Chris Frauenrath waren de makers. Pas bij 0-11 kreeg Passart-VKC nog een kans.  Servania Shandler schoot echter via de bovenkant van de lat over.

KVC Oranje gaat komende donderdag op bezoek bij Vaesrade. Dat duel begint om 19.30. Het betreft een wedstrijd uit de tweede periode. Voor Passart-VKC is het wonden likken, koppen bij elkaar steken en nieuw elan vergaren. Want ook voor blauw-wit wacht donderdag de volgende tegenstander. In Bocholtz, WDZ.

Foto’s en opname’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie