Na de pijnlijke nederlaag van vorige week in de uitwedstrijd tegen WDZ had RKHBS ook personele schade opgelopen. De kaarten gegeven tijdens dit duel leiden tot verschillende afwezigen in de thuiswedstrijd tegen Kakertse Boys. Hierdoor mochten Cyriel Palmen en Tomyen van Lierop na een lange afwezigheid weer hun opwachting maken, en starten ook Bram Bemelmans en Chendo Kolker in de basis.

RKHBS begon goed aan deze pot en al in de eerste minuut kwam Brian Amkreutz door op links na een combinatie met Bram Bemelmans. De voorzet van Brian leek door Soren Versleijen binnen gefrommeld te worden, maar de keeper was alert en greep in. Kakertse Boys had hierna zijn zaakjes goed op orde, verdedigde georganiseerd en probeerde van daaruit de aanval te zoeken. In de 10de minuut kwam buitenspeler Jeffrey Sprenge door op rechts en schoot gevaarlijk richting korte hoek, waar Tom Romeijn redding bracht voor RKHBS. Even later weer de beurt aan RKHBS in deze gelijk opgaande wedstrijd. Cyriel Palmen dook op aan de rechterzijde en gaf een goede voorzet. Bram Bemelmans toornde boven zijn tegenstanders uit en kopte maar net over. Vlak voor de drinkpauze (ja het was behoorlijk warm op sportpark Imstenrade) een vrije trap voor de gasten op het middenveld. Jeffrey Sprenge werd aangespeeld en hij kon vrij door richting doel, maar hij mikte te hoog bij zijn schot op doel. RKHBS was slordig in de opbouw en kwam daardoor maar moeilijk tot kansen. Rens Hahraths zette aan op het middenveld, passeerde een tegenstander en schoot vanaf 25 meter maar net over. Vlak voor rust kreeg dezelfde Rens Hahnraths nogmaals de kans aan te leggen na een overtreding op Brian Amkreutz net buiten de 16 meter. Het schot van Rens was hard en laag in de hoek, maar de doelman van de Boys promoveerde het leer bekwaam tot hoekschop.

Na de thee kwam RKHBS weer sterk uit de startblokken. Een corner van Bram Bemelmans in de 2de minuut na rust werd direct op doel geschoten door Soren Versleijen maar de bal verdween over het doel. Een minuut later kon dezelfde Soren Versleijen vanaf rechts, vrij op de goal af. Zijn schot werd echter weer door de goede doelman van de gasten gepareerd. Na een minuut of 10 kwamen de gasten weer beter in hun spel. Een corner vanaf links kwam in de kluts, werd ingeschoten maar belandde via kunst en vliegwerk van RKHBS zijde net naast het doel. Wesley Weijgerse kwam in de ploeg voor Chendo Kolker aan RKHBS zijde. Rens bereikte Wesley Weijgerse en deze lobde het leer over de uitkomende doelman. Een verdediger kon echter nog redding brengen. De wedstrijd ging nu weer op en neer, en de volgende kans was voor de gasten. Een corner werd voor het doel geslingerd, Toine Diederen bleef aan de doellijn genageld, en de bal belandde in de 5 meter aan de tweede paal voor de voeten van een speler van Kakertse Boys. Deze schoot van dichtbij vol op de lat, en miste dus deze grote kans.

Tien minuten voor tijd maakte Roel Romeijn, die zich reeds meermaals had laten zien in aanvallend opzicht, mooi vrij op de rechterzijde en trok naar binnen. Hij dreigde te schieten, liep nog een paar stappen door waardoor hij vrij baan kreeg en schoot op doel. De bal werd echter een makkelijke prooi voor de doelman en deze schakelde direct om en speelde een middenvelder aan. In deze tegenaanval ging Jeffrey Sprenge over het been van Tom Romeijn waarna de scheids van dienst naar de stip wees. De pingel werd beheerst binnen geschoten: 0-1. In de laatste 10 minuten viel RKHBS nog aan met alles wat het had, waarbij met name het harde schot van Bram Bemelmans en de rebound van Wesley Weijgerse (hoog over), nog het benoemen waard zijn. Het mocht echter niet zo zijn, waardoor RKHBS weer met 1-0 verloor en weer via een strafschop.