Sv Abdissenbosch wint derby tegen Vv Rimburg overtuigend!

Op donderdag 12-04-2018 stond de derby op het programma. Beide dorpen waren uitgelopen om dit spektakel te aanschouwen. De wedstrijd van vandaag stond onder leiding van scheidsrechter Dhr Maurmair. Trainer Henk Stawenga had zijn ploeg goed voorbereid op deze derby door personele problemen had hij oudgedienden van stal gehaald. Abdissenbosch wist wat hun te doen stond en dat was 3 punten  pakken om zo de aansluiting te houden bij de bovenste ploegen.

Abdissenbosch startte sterk en nam vanaf minuut 1 het initiatief. In de 8e minuut keek de ploeg van trainer Marco Szalata tegen een achterstand aan. Het was Jeremy Hunter die met een splijtende pass door de defensie van Rimburg heenkwam en de oud gediende Micha Mulders die op zijn beurt de keeper van Rimburg verschalkte en de stand van 0-1 stond op het scorebord .

Het spel golfde op en neer met de beste kansen voor Abdissenbosch. Rimburg kon daar niks tegenover zetten. Spits Michael Van Werven (Rimburg) zat in de zak van Sander Wijnen en kwam zo niet in zijn spel. Rimburg hanteerde veel de lange bal waar ze de spits steeds zochten, maar de verdediging van Abdissenbosch stond als een huis en maakte elke aanval van Rimburg onschadelijk.

In de 37e minuut werd Micha Mulders aangespeeld op de rand van de zestien, die op zijn beurt de zestien in kon lopen en door de verdediger van Rimburg werd neergehaald door een tackel. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een penalty toe te kennen. Het was Jeremy Hunter die de 0-2 scoorde vanaf de penalty stip. Met een 0-2 stand gingen beide ploegen de rust in. Trainer Henk Stawenga evalueerde de eerste helft en gaf enkele aanwijzingen aan wat beter moest in de tweede helft.

De tweede helft was geen ander beeld, het was Abdissenbosch die aandrong en opzoek was naar de derde goal, Rimburg daarintegen werkte hard maar kon geen vuist maken tegen dit sterke Abdissenbosch. Dylan Luit, Marvin Velting en Dustin Krijnen  waren diverse keren dicht bij de 3e goal, ook werd abdissenbosch de tweede penalty onthouden wat overduidelijk was maar de scheidsrechter zag het echter anders? In de 85e minuut was het dan toch raak, het was Dustin Krijnen die een afvallende bal rand zestien snoei hard inschoot en de keeper kansloos liet en zo de 0-3 aantekende in het voordeel van  Abdissenbosch.  Enkele minuten later floot de scheidsrechter de derby tot een einde en gingen de punten mee naar sportpark de Lelie in Abdissenbosch.

Na de wedstrijd spraken we trainer Henk Stawenga van Sv Abdissenbosch;

“Een verdiende overwinning vandaag van mijn ploeg, vanaf minuut 1 waren we de beste ploeg. Wat ik mijn ploeg had meegegeven hebben ze goed uitgevoerd. We hebben de ploeg van Rimburg niet in de wedstrijd laten komen en we hebben de bepalende spelers van Rimburg beperkt in hun functioneren en dat pakte prima uit. We verzuimden de score verder uit te bouwen! Dat kan ik mijn ploeg als enige verwijten. Voor de rest stond er één team en werd er gestreden voor elke meter en we pakten als collectief weer 3  belangrijke punten en incasseerden geen doelpunt! Dat is prima en dan mag je als trainer alleen maar trots zijn op deze ploeg. “