Sv Abdissenbosch, de nummer 3 was afgereisd naar Sittard om het daar op te nemen tegen Vv Sanderbout, de nummer 11. Op papier zou men denken dat moet kunnen voor de mannen uit Landgraaf, om zo op jacht te gaan naar plek 2 waar Amstenrade de hete adem in de nek voelt van Abdissenbosch.

Zo begonnen beide teams aan de eerste helft en was het aftastend van beide teams, al snel kwam Abdissenbosch uit de startblokken, het was de diepgaande Marvin Velting die de linksback van Sanderbout zijn hielen liet zien en schoot de bal in de korte hoek maar de keeper keerde de bal. De toon werd gezet! In plaats van dat Abdissenbosch er een tandje bij zou schakelen was het Sanderbout die er een tandje bijschakelde. De mannen van Abdissenbosch wonnen geen duels, waren te afwachtend, liepen uit de organisatie en er was geen communicatie! Dat resulteerde in de 25e minuut dat de doelman/centrale man werd verrast en Sanderbout van dit buitenkansje kon  profiteren en de score kon openen met 1-0 op het scorebord.

Sanderbout geloofde erin en ze wonnen elk duel. Abdissenbosch daarentegen was zoekende en ze kregen het niet voor elkaar om de duels te winnen. Vaak zag het uit als “ik stond erbij en ik keek erna”. Sanderbout vond het wel prima zo en voetbalde lekker vrij. In de 35e minuut was het dan weer raak voor de mannen uit Sanderbout!  Door een organisatie fout en dekkingsfout bij Abdissenbosch was het de snelle buitenspeler die de 2-0 op het scorebord mocht zetten.

Ongeloof bij Trainer Henk Stawenga! Abdissenbosch kreeg wel wat kansjes maar werden niet verzilverd. In de 44e minuut breekt Ton Velraeds door in de zestien, hij word met 2 handen in de rug omver geduwd maar de scheidrechter zag het niet !? Evenals een elleboogstoot die niet werd gezien en een flinke tackel! Van achter werd ook maar door de vingers gezien. Met 2-0 achterstand gingen beiden ploegen de rust in.

Echt vriendelijk ging het er niet aan toe in de kleedkamer van de zwart-witte. Trainer Henk Stawenga trok van leer en het donderde en bliksemde in de kleedkamer, zo werd er aangegeven wat er beter moest in de tweede helft en de heren gingen getriggerd de tweede helft in.

Abdissenbosch begon fel  en ging duels winnen, ging Sanderbout vast zetten op eigen helft en dat resulteerde dan in de 66e minuut in een doelpunt. Kristian Sachniwits speelde Marvin Velting in de zestien aan die, 2 spelers van Sanderbout aan zich had hangen, Velting draaide goed weg en schoot de bal in de lange hoek. 2-1 stond op het scoreboard! Het geloof was er weer! In de 68e minuut werd een speler van Sanderbout diep gestuurd! 2 meter buitenspel en de scheidsrechter liet het gewoon doorgaan en Sanderbout scoorde de 3-1. Maar Abdissenbosch bleef aandringen en Ton Velraeds kreeg de bal hoog voor het doel maar zijn prachtige omhaal werd door de goed keepende doelman van Sanderbout maar net overgetikt, het zat Abdissenbosch dan ook niet mee! Tristen Hendrix kwam in de ploeg van Abdissenbosch en er kwam meer en meer gevaar. 15 meter voor het doel kwam Jeremy Hunter in bal bezit en zag de keeper voor het doel staan met een geweldige boogbal verraste hij de goed keepende keeper van Sanderbout 3-2 stond op het scorebord.

Abdissenbosch rook dat ze nog 1 punt konden pakken, kans op kans kregen de zwart-witte maar de bal wilde er maar niet in. De scheidsrechter floot de wedstrijd tot een einde en op een manier waarbij de meningen verdeeld waren! Abdissenbosch liep tegen een dure nederlaag aan.

We spraken na de wedstrijd met Trainer Henk Stawenga;

We moeten ons diep schamen!! Hier mag je nooit verliezen, met alle respect voor Sanderbout.

Het was gewoon een offday voor ons, ik had wel 11 spelers kunnen wisselen, afspraken werden niet nagekomen, ze liepen totaal uit de organisatie! Bij de warming-up was er al geen beleving! Dan voel je al hoe je de wedstrijd in gaat, jongens met pijntjes die in de warming-up aangeven niet te kunnen spelen.. Tja dan ga je niet lekker de wedstrijd in. We hebben als collectief vandaag gewoon gefaald. Maar niet getreurd, Amstenrade heeft ook verloren hoorde ik net, alleen KCC 13 wint maar we hebben nog inhaal wedstrijden te goed en dan zullen we er staan en zet ik mijn mannen weer op scherp! We zullen deze wedstrijd maar zeer snel vergeten. Donderdag komt er weer een belangrijke aan voor ons tegen Jabeek die ook niet gemakkelijk zal zijn en dan zal je als collectief er weer moeten staan.