Hoofdmenu

Sv Abdissenbosch wint van Jabeek 

Gisteren stond de inhaalwedstrijd op het programma voor Sv Abdissenbosch tegen Vv Jabeek.

Na de zeperd van afgelopen zondag tegen Vv Sanderbout was het duidelijk wat de ploeg van Henk Stawenga te doen stond! Winnen tegen de ploeg van Brahim Rais, om zo de aansluiting te behouden voor de bovenste plekken.

Sv Abdissenbosch begon sterk aan de wedstrijd en gaf meteen een signaal af waarvoor het was gekomen, de mannen voerden opgedragen taken prima uit, zo werd de sterke speler bij Vv Jabeek Jeroen Raets geen centimeter ruimte gegund en zo de angel uit de ploeg van Jabeek gehaald om zo de ploeg lam te leggen. In de beginfase golfde het spel wat op en neer en kwamen er wat kansjes voor beide ploegen. In de 13e minuut was het dan Abdissenbosch dat gevaarlijk werd, het was Dustin Krijnen die erg sterk speelde, Marvin Velting in stelling bracht en Velting verzuimde niet en de score werd geopend door de ploeg uit Abdissenbosch 0-1. Abdissenbosch bleef aandringen en creëerde kans op kans en dat resulteerde in de 29e minuut erop dat de hard werkende Marvin Velting  nu Dustin Krijnen bediende en die jaagde de bal hard tegen de touwen. De stand op het score bord van 0-2 voor de mannen uit Abdissenbosch. Beide ploegen gingen de rust in. 

Oud gediende Marcel Cremers (vv Jabeek ) startte de warming-up. Trainer  Henk Stawenga liet dit niet onopgemerkt voorbij gaan en zette in zijn ploeg 2 posities om, om zo ook hem te bestrijden. Sander Wijnen had geen kind aan Cremers en had hem in zijn zak. Ook Jeroen Raets werd doorgeschoven naar het middenveld maar een uitstekend spelende Jordan Heuts gaf hem geen centimeter breedte zoals hem werd opgedragen door de trainer. In de 52e minuut was het Kristian Sagniwits die de assist verzorgde op Marvin Velting. De kleine Velting ging geraffineerd het kopduel aan, met de ‘boom-lange’ verdedigers. Velting kwam als sterkste uit de bas en verschalkte de keeper van Jabeek en de stand werd in het voordeel voor Abdissenbosch op 0-3 gezet. Ton Velraeds was op dreef, hij voetbalde een goede partij en er kwam veel dreiging van hem uit, op zijn beurt zette hij keer op keer de Krijnen en Velting vrij voor het doel maar door een aanslag van de speler van Jabeek op hem moest hij helaas het veld verlaten met een blessure. De invallers Lars, Youri en Frank deden hun werk prima.

Abdissenbosch wilde meer en dat kregen ze ook. In de 85e minuut was het Dylan Luit die een splijtende pass op Dustin Krijnen gaf die op zijn beurt 2 verdedigers omzeilde, verwoestend uithaalde en zo de keeper van Jabeek het nakijken gaf. Een riante voorsprong  op het score bord van 0-4 voor de mannen uit Abdissenbosch. In de 88e minuut was het Marcel Cremers die nog op de lat kopte en de bal ging dan ook over, toch wist de ploeg van Brahim Rais nog 1 keer te scoren in de 90e minuut en werd de stand teruggebracht naar 1-4. Kort erna floot de scheidsrechter de wedstrijd tot een einde en was het Abdissenbosch die overtuigend de 3 punten mee naar huis nam.

We spraken na de wedstrijd met Trainer Henk Stawenga;

Een prima overwinning!! Complimenten voor mijn mannen, ze hebben gedaan wat ik in de wedstrijdbespreking had aangegeven. We hebben de angels uit het team van Jabeek gehaald en dat werkte, ik wist dat we kansen gingen krijgen en dat pakte vandaag goed uit. De bal ging er nu wel eindelijk in, wat in vorige wedstrijden vaak net niet was. Ben trots op mijn team na de zeperd van afgelopen zondag tegen VV sanderbout.  We hebben ons super herpakt en de 3 punten verdiend gewonnen. Het was een collectief vandaag en dat is genieten als trainer.

Tekst sv Abdissenbosch en Foto’s®Amenda Lopatka voor meer foto’s klik op deze link.

 (Volgend nieuwsbericht) »