Bibliotheek HEERLERHEIDE Interesse?  Kom naar Taalhuis Heerlen

Veel volwassen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven. Zo ook in Heerlen inclusief Heerlerheide. Het aantal wordt geschat op meer dan 16 % van de Heerlense bevolking. Dit zijn zowel mensen met Nederlands als 2e taal als mensen met Nederlands als moedertaal. Daarbij hebben ook veel mensen moeite met het spreken en verstaan van Nederlands. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Wat zoeken we?

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed?

Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Taalhuis Heerlen zoekt vrijwilligers voor uiteenlopende taalactiviteiten. Op dit moment zijn we op zoek naar taalvrijwilligers die het leuk vinden samen met ons Taalcafés op te starten in onze bibliotheekvestigingen in Hoensbroek en Heerlerheide.

Wat doet een taalvrijwilliger?
De taalvrijwilliger helpt mensen één op één of in een klein groepje om beter te leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer te werken.

Wat vragen wij van je?

  • Je hebt affiniteit met de Nederlandse taal
  • Je hebt interesse in de doelgroep
  • Je bent digitaal vaardig
  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je hebt enthousiasme om anderen te motiveren de taal (beter) te leren
  • Je bent wekelijks minimaal 2 uur beschikbaar
  • Een onderwijsachtergrond is een pré, maar niet noodzakelijk

 

Scholing en ondersteuning 
Je volgt een training van 4 dagdelen samengesteld door Stichting Lezen & Schrijven. In jouw functie heb je regelmatig overleg met de coördinator Taalhuis.

Word je enthousiast van deze vacature?

Mail dan je contactgegevens naar taalhuis@schunck.nl of ga naar de bibliotheekvestigingen van Hoensbroek of Heerlerheide en laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Voor meer informatie: Mail naar marja.henssen@schunck.nl of bel 0613699853

 Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie