Koningsdag 2024 in Heerlerheide weer spraakmakend evenement Oranje boven gevoel loopt als een rode draad door alle activiteiten

Zoals bekend viert komende zaterdag 27 april a.s. Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander zijn 57e verjaardag. Op zijn verjaardag is hij tevens 11 jaar Koning der Nederlanden. De verjaardag wordt dit jaar gevierd in het Drentse Emmen Ter info ook aangeven dat Koning Willem Alexander, nu 2024, inmiddels 22 jaar getrouwd is met zijn Koningin Máxima. De huwelijks voltrekking vond immers plaats op 3 februari 2002. Dus alle reden voorhanden om deze verjaardag mede een extra cachet te geven.

Ook in Heerlerheide wordt hier zeker over gesproken. Sterker nog, want als vanouds, is Heerlerheide weer op grootse wijze in de ban van Koningsdag. Op deze dag zal het Oranje gevoel als een rode draad lopen door alle te houden activiteiten. Hopelijk ook met goed weer een oranje getinte feestdag dus voor jong en oud. Dit dan onder auspiciën van Oranjecomité Heerlerheide i.s.m. Winkeliersvereniging Heerlerheide, Sichting Wijkbeheer Carisven en Stichting Friends 4-kids. Samen met alle bezoekers dragen zij zorg dat het dan ook een gezellige viering van Koningsdag gaat worden (zie flyer).

De oranje festiviteiten, met gratis toegang, worden van 11.00 tot 17.00 uur gehouden op het Corneliusplein. Het Oranjefestijn Heerlerheide zal ongetwijfeld hoogtij vieren, want dat staat als een paal boven water. Want ook dit jaar 2024 verdient de organisatie een pluim op de hoed voor de verzorging van andermaal een aansprekend programma.

Allereerst is er traditiegetrouw, ook voor de jeugd, de inmiddels al diep ingewortelde, jaarlijkse vrijmarkt waar door jong en oud veel (koop)-plezier aan beleefd wordt. Niet zo verwonderlijk gezien ook het gegeven dat er een diversiteit aan vrijmarktspullen te verkrijgen zijn. Voor de mooiste versierde kraam is er ook nog een prijs te verdienen en wel een kadobon t.w.v. 25 euro welke beschikbaar is gesteld door de Winkeliers Vereniging Heerlerheide (BIZ).. Plezier dus verzekerd, doen dus.

Maar buiten de attractieve vrijmarkt zal Koningsdag 2024 ook bol staan van aansprekende activiteiten, ook op muzikaal gebied. Daar draagt een discjockey zorg voor muzikaal entertainment. Van 11.00 tot 17.00 uur is er veel vertier voor de kinderen. Ook kan er genoten worden van gratis oranje popcorn. .

Klokslag 16.00 uur is dan de uitreiking waardebon voor de mooiste kraam. Let op: voor openingstijden van de winkels gelieve te kijken op de website van de winkeliersvereniging Heerlerheide: www.winkelcentrumheerlerheide.nl .

Flyer organisatie Koningsdag 2024 Heerlerheide en foto Koningspaar (Rijksvoorlichtingdienst)

Redactie ParkstadActueel: tekst hfd/eindredacteur Callie Steijaert