Hoofdmenu

Film Phantom Thread is te zien in het filmhuis de Spiegel

 

 

 

 

 

Verenigde Staten, 2017 / 130 minuten

Regie: Paul Thomas Anderson

Met: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps e.a.

 

 

Donderdag 10 mei / 20.00 uur  TICKETS

Vrijdag 11 mei / 20.00 uur  TICKETS

 Zaterdag 12 mei / 20.00 uur  TICKETS

Zondag 13 mei / 14.00 uur  TICKETS

★★★★★ Volkskrant – ““Anderson laat zien dat binnen elke relatie een oorlog woedt, compleet met aanvalstactieken
★★★★★ NRC – “Onheilszwanger Phantom Thread is een lust voor het oog

 

 

De hoofdpersoon, Reynolds Woodcock, is een gevierde Britse modeontwerper, een Londense versie van Christiaan Dior. Het zijn de late jaren vijftig en couture is voor de vermogende upperclass. De modeontwerper toont zijn genie met tiranniek gedrag en de mensen om hem heen beschouwen hem als een god; zijn klanten smeert hij stroop om de mond.

Met deze film werkt regisseur Anderson uit wat hij begon met The Master, een film uit 2012 over een sekteleider. Ook nu een goeroe. Hoe kwetsbaar is hij, dat is de vraag. En ook hier dient zich een afwijkende volgelinge aan: de jonge vrouw Alma, de modekoning lijft haar in bij zijn hofhouding als zoveelste wegwerpschoonheid. Maar hij vergist zich zal blijken. En dat wordt in de titel van de film al aangegeven: in Fantoomdraad zit de fantoompijn van de modeontwerper. In Thread zit threat, dreiging, verstopt en die dreiging zal waarheid worden, weet hij en ook de kijker.

Alma is een indolent en ondermijnend type, ze speelt een sinister spel en lijkt daarmee opgewassen tegen de vervelende neuroot die alles onder controle wil houden.

Dit zou de laatste rol zijn die Daniel Day-Lewis speelde, hij bereidde zich, zoals we van hem gewend zijn, intensief voor door een jaar naailes te nemen.
Meer over Daniel Day-Lewis

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

 

 « (Vorig nieuwsbericht)