Hoofdmenu

Bekkerveld Vrouwen kunnen moeilijk scoren tegen Baronie

 

Het vrouwenteam moest gisteren de “klus” klaren tegen hekkensluiter Baronie uit Breda. Maar dit is wel altijd gemakkelijk gezegd, doch zeggen en doen daar zit een wereld van verschil tussen.. En het was geen zondag maar een donderdag als speeldag, personele problemen reeds in een vroeg stadium aangegeven en dan sta je met elf speelsters. Dat behoeft geen probleem te zijn maar een tegenstander die geen “deuk in een pakje boter trapt” ook nog laten scoren dat is nagenoeg ongelofelijk en je wilt het niet voor waar hebben c.q. bewust van zijn.

Het was meer tegen houden dan voetballen, want Baronie kent al geruime personele problemen en wat heb je te verliezen als met 2 winstpunten aan een wedstrijd begint. Dus Bekkerveld pakte dit vanaf het begin stevig aan en creëerde zich ook enkele goed kansen om zo tot scoren te kunnen komen.

Maar de geboden kansen voortvloeiende uit prima voorzetten van zowel Chantal Breen als ook van Iris Cloodt werden niet benut. Opgelet en jawel hoor daar was het kwaad geschiet Baronie komt door “de helpende hand ”van Ilke Brandsma aan de onverdiende 0-1 voorsprong, bal kwam diagonaal voor het doel Ilke en Anne waren beide bij de bal en de lachende derde was de speelster van Baronie. Daarna waren er ongeveer 10 minuten nodig om weer in het ritme te komen en dat lukte aardig.

Aanval op aanval kwam voor het doel van Baronie doch de achterwaartse wisten van geen wijken. Ruststand: 0-1. Na de pauze kwam een fel en getergd Bekkerveld binnen de lijnen en zette alles maar ook alles in het werk om de Baronie de duimschroeven aan te draaien, en dat lukte. Ze kwamen maar heel sporadisch uit de greep van de zebra’s met verdwaalde lange ballen. Bekkerveld bleef combineren maar was te slordig in de afwerking c.q. bij  het inspelen van de bal naar elkaar toe.

Het duurde tot ongeveer een kwartier voor het einde dat de bal rechts door Noortje Muermans voor het doel van de Baronie werd geplaatst de bal ging over de keeper en bij tweede doelpaal was aanvoerder Lindsey Opbroek er als de kippen bij en scoorde met haar hoofd de DIK verdiende gelijkmaker.( 1-1 ) Bekkerveld wilde meer doch slaagde niet met de geboden mogelijkheden nog de bakens te verzetten. Na het laatste fluitsignaal van de warrig leidende scheidsrechter en de ene overtreding wel bestrafte en een gelijk soortige niet alom onduidelijkheid bij de spelers.

Heel erg jammer dat dit zo een einde kreeg met helaas geen winnaar in de zin van Bekkerveld VR.

Tekst John Janssen

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.