Na de prima uitslag op dinsdagavond tussen de beide koplopers SVC2000 en ZSV 3-2. Konden de Vrouwen uit Landgraaf donderdag  in en bij Helden de tweede periode titel pakken. En de ploeg bleef bij in de race om de titel.

Daarvoor moest er dan wel gewonnen worden. De omstandigheden waren zeer matig. De wedstrijd werd gespeeld op een  klein veld. Alle velden bij Helden lagen er zeer slecht bij. Maar goed beide ploegen hadden hier mee te maken en dus mocht het geen excuus zijn. Je mentaal erop instellen en gaan.

Schaesberg begon goed en kreeg en al snel twee geweldige kansen via Melanie. Twee keer echter kreeg ze de bal niet voorbij de keepster van Helden. Maar hierna was het voorbij.

Helden hield Schaesberg verder van het doel af en het slordige spel van de uitploeg deed de rest.  Het ontbrak aan scherpte en  beleving.  En dat brak ze op. Onnodig voetballen in de achterhoede leverde balverlies op en  dit werd meteen afgestraft. 1-0.  Schaesberg had in deze eerste helft wel nog enkele kleine mogelijkheden gehad maar paal, keepster en pech zorgden ervoor dat de bal er niet inging.

Na de rust een heel andere Schaesberg dat direct vol erop vloog. En met direct resultaat. Ivana Erens stuurde Melanie op links diep en deze schoot hard raak. 1-1. En nu door.

Maar dit “en nu door” lukte toch niet echt. Slordig spel en foute keuzes bleven de ploeg opbreken. Een ploeg waar het “vuur” nu wel branden. Hoe meer Schaesberg drukte om de winnende treffer te maken hoe groter de kans werd dat Helden kon counteren.

Dit gebeurde dan ook. Bij een van deze uitbraken dacht Helden te kunnen scoren maar de keepster Yaelle dacht daar heel anders over en met een katachtige redding hield zij haar ploeg op de been.  Eindstand 1-1.  Schaesberg zal hoe dan ook in de top 4 van de ranglijst  eindigen. Een kampioenschap wordt lastig maar plek 2 is zeker nog mogelijk.

Winst in Brabant voor Schaesberg.

Na de teleurstelling van Hemelvaartsdag gingen de vrouwen vandaag naar het Brabantse land van Heeze. Een van de staart ploegen die volgend seizoen in de 4e klasse zullen spelen.

Wellicht een wedstrijdje voor het doelsaldo?  Op het prima bespeelbare hoofdveld van Heeze was het wachten op doelpunten voor de bezoekers. Direct al wat spelde prikjes. Waarbij de fijn afstemming nog ontbrak. Heeze dat niet van plan was om tempo te maken en om zo de tegenstander in de wedstrijd te helpen begon vanaf moment een met het rekken van de tijd.  de thuisploeg kwam zelfs op voorsprong. Een uittrap van de keepster schoot door op het natte gras een foute opstelling en verkeerd inschatten in onze achterhoede leverde Heeze een vrije doorgang op naar het Schaesbergse doel. 1-0.

Geen paniek, die doelpunten komen wel. Maar die kwamen toch niet, althans niet in de eerste helft.  De Brabantse keepster hield twee zekere doelpunten uit haar doel.  Een prachtige aanval over links en een dito voorzet werd door zowel Sylvana als door Jess op waarde geschat en beide dames stonden dan ook klaar om de bal binnen te schieten echter beide dames leken elkaar hierbij in de weg te lopen waardoor beide de bal misten.  Niet veel later een prima actie van Pia die zichzelf vrij speelde voor de keepster.  En daar was de gelijkmaker dan………. Neeeee, toch niet want Pia schoot de bal naast.

Na rust was het spelbeeld onveranderd. Schaesberg viel aan en Heeze probeerde daar soms doorheen te prikken.  De gelijkmaker viel snel. Melanie ging erop links weer eens vandoor en ze legde vanaf de achterlijn prima terug op de inkomende Vera die raak schoot. 1-1.  Niet veel later viel naar later bleek de winnende treffer. Opnieuw een aanval over links en de bal werd hard en laag voor het doel gebracht waar Sylvana de bal attent binnen schoot. 1-2. Er waren nog wat mogelijkheden op meer maar dat lukte helaas niet. En dus werd 1-2 ook de eindstand.

Nog twee wedstrijden te gaan. 1x uit en 1x thuis.  Zondag kan de strijd om het kampioenschap eventueel beslist worden maar het kan ook zomaar nog spannend worden tot de laatste dag.

Hoe dan ook het is een mooie competitiestrijd in de 3e klasse E.