VV Schaesberg 1 – FC Hoensbroek 1: 2-2(1-2)

Scoreverloop: 15e min. 1-0 Danny Latten, 18e min. 1-1 Swen Cornelissen, 40e min. 1-2 Robert Velraeds en 67e min. 2-2 Tom Hoogervorst.

De degradatiekraker tussen VV Schaesberg en FC Hoensbroek eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor FC Hoensbroek leek er lange tijd niks aan de hand. Maar in de eindfase mocht de André –equipe uiteindelijk nog blij zijn met een gelijkspel.

Op deze druilerige Moederdag waren het de gasten, die als eerste van zich lieten horen. Een prima volley van Swen Cornelissen werd even prima gekeerd door Schaesberg-doelman Kain Bours. Maar na een kwartier spelen was er de voorsprong voor de thuisploeg. Alan Benders werd geen strobreed in de weg gelegd, waarna diens afgemeten voorzet door Danny Latten prima werd binnen geknikt: 1-0. Maar FC Hoensbroek had het antwoord al snel klaar. Binnen 3 minuten was de gelijkmaker namelijk een feit. Een prima voorzet van Robert Velraeds werd door Swen Cornelissen zeer doeltreffend binnen gekopt: 1-1. Maar een minuut later was de thuisformatie van toekomstige FC Hoensbroek-trainer René Smeets wederom dicht bij de voorsprong. Maar Alan Benders vond doelman Jeffrey Boon van Hoensbroek op zijn weg.

In de tegenstoot had FC Hoensbroek op voorsprong moeten staan. Maar een te korte terugspeelbal van Erik Erps werd door Randy Quaedackers niet afgestraft. Maar 5 minuten voor de pauze was er toch de voorsprong voor FC Hoensbroek. Een scherpe counter via Randy Quaedackers werd door Robert Velraeds prachtig afgerond: 1-2. Maar nog voor de thee had Schaesberg de schade al weer kunnen repareren. Maar een prima kans was niet aan Kay Benders besteed. Van dichtbij schoot hij slechts ruim naast.

Onmiddellijk na de pauze was FC Hoensbroek wederom dreigend. Maar de attente Kain Bours wist een prima mogelijkheid van Swen Cornelissen tijdig onschadelijk te maken. Halverwege de 2e helft stond er opeens uit het niets de 2-2 op het scorebord. Een bal in de diepte werd door Pascal L’Abee niet op waarde ingeschat, waarna het voor Tom Hoogervorst een koud kunstje was om de gelijkmaker binnen te schuiven. En opeens leek de geest bij de thuisclub helemaal terug. De gastenploeg werd steeds verder terug gedrongen. Zo redde Hoensbroek-goalie Boon prima op een harde kopbal van Danny Latten. Diezelfde Latten had een paar minuten later wederom het geluk niet aan zijn zijde. Nu zag hij zijn kopbal op de dwarsligger belanden.

Ook de rebound was niet aan Schaesberg besteed, omdat voor Rick Schmitz Hoensbroek-doelman Jeffrey Boon wederom een sta-in de weg bleek. Een paar tellen later kwam FC Hoensbroek wederom goed weg, omdat Gijs van den Boogaard op de doellijn een inzet van Remco Dijkman nog tijdig kon keren. Diezelfde Dijkman dacht in blessuretijd alsnog te kunnen juichen. Maar zijn doelpunt werd terecht wegens buitenspel geannuleerd.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.