Hoofdmenu

Nieuwe route Oscar Lourens in kasteeltuin Wijlre

Vanaf donderdag 17 mei is de nieuwe route ‘door de Tuin’, van beeldend kunstenaar Oscar Lourens in de tuin van kasteel Wijlre te volgen. Lourens heeft op basis van het idee van de Cyanometer – een 18e eeuwse uitvinding om in 53 kleurenvakken verschillende blauwtinten van de lucht te meten – de Greyometer ontwikkeld om de grijsintensiteit te meten van verschillende objecten. De kunstenaar verbindt hiermee zijn interesse voor ordening van en grip op de werkelijkheid, en de kritiek op de haalbaarheid daarvan. In eerdere werken van Oscar Lourens staat de kleur grijs voor eenzelfde ambivalentie: door een collectie van verschillende linialen, geodriehoeken en gradenbogen aan de achterkant grijs te verven worden ze allemaal gelijk, en tegelijkertijd allemaal verschillend.

Buitenplaats Kasteel Wijlre nodigt jaarlijks een kunstenaar, botanist, historicus of filosoof uit voor de ontwikkeling van een nieuwe route. Iedere route vertelt een eigen verhaal over de plek. Eerder ontwikkelden botanist Stefan Cools en beeldend kunstenaar Sanne Vaassen een Vlinder- en Geurroute door de Tuin van Kasteel Wijlre. De routes zijn met een entreebewijs gratis te volgen.

Foto Kasteel Wijlre

 

 « (Vorig nieuwsbericht)