Door de 4-3 overwinning van RKHBS van deze namiddag tegen SV Brunssum, haalde de ploeg van de Heerlerbaan weer de nacompetitie en hiermee de doelstelling voor dit seizoen. Brunssum was de naaste concurrent van Voerendaal voor de 3de periode. Omdat Voerendaal zijn uitwedstrijd tegen Rood-Groen LVC won, pakte deze ploeg de derde periode. Dit heeft tot gevolg dat RKHBS met de 4de plek in de eindrangschikking de periode van kampioen Wijnandia krijgt aangezien de nummers 2 en 3 van de eindrangschikking (KVC Oranje en Voerendaal) al een periode te pakken hebben.

RKHBS moest het vanmiddag doen zonder de verdedigers Tom Romeijn (vakantie) en Jeffrey Sloote (geschorst). De gasten uit Brunssum zaten in een flow zoals dit zo mooi heet en kwamen dan ook met vertrouwen het veld op. Ze stonden niet voor niets 2de in de 3de periode. Na aftasten van beide zijden, en een paar speldenprikjes, was het in de 9de minuut raak voor de gasten. Een inworp aan de linkerzijde werd doorgekopt en kwam terecht bij Danny Jeurissen die de bal binnenkant voet volley nam en fraai in de kruising schoot: 0-1. RKHBS leek wakker te schrikken, zette direct aan, en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Brian Amkreutz kapte zich fraai vrij op de rand van de 16 meter, ging een mooie 1-2 aan met Mick Mijnes en schoot in de lange hoek raak: 1-1 na 12 minuten spelen. Rond de 25ste minuut waren er kansen aan beide zijden te noteren. Eerst kon een speler van de gasten vrij inkoppen aan de 2de paal na een corner vanaf links. Hij kopte de bal goed naar de grond, maar zo goed dat het leer daarna hoog op stuitte en over de lat achter het doel verdween. Een vrije trap vanaf links bracht even daarna Mick Mijnes in stelling. Deze nam aan met zijn linker en schoot met zijn rechter maar net over het doel.

In de 38ste minuut kwam RKHBS op voorsprong. Chendo Kolker en Cyriel Palmen veroverden de bal op rechts, en speelden Mick direct aan. Hij maakte zich vrij van zijn tegenstander en joeg de bal vanaf 25 meter in de lange hoek in de kruising: 2-1. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt door Toine Diederen die het leer eerst dacht te keren maar de bal alsnog achter zich in het doel zag landen 2-2. En een minuut later lag de bal weer achter Toine Diederen in het doel waardoor de gasten weer op voorsprong kwamen. Balverlies op het middenveld zette de verdediging van RKHBS op het verkeerde been. De bal werd van links voorgebracht, teruggelegd en eenvoudig afgerond: 2-3. En de koek was nog niet op in deze spectaculaire eerste helft. Cyriel Palmen bracht de bal in de 45ste minuut vanaf rechts hoog voor de goal, waar Mick Mijnes opdook aan de 2de paal en de bal met een mooie volley langs de doelman van Brunssum schoot: 3-3. Dit beloofde wat voor de 2de helft.

Na rust gebeurde er echter een stuk minder. Na 10 minuten een eerste goede aanval van de thuisploeg, maar het harde schot van Chendo Kolker vloog net over het doel. Thymo Griesenbrock moest het veld geblesseerd verlaten en voor hem kwam Jeroen Bothmer in de ploeg. In de 17de minuut forceerde RKHBS de beslissing in deze wedstrijd met een juweeltje van een doelpunt. Chendo Kolker bracht het leer voor vanaf links. Op de hoogte van de 16 meter aan de rechterzijde legde Mick de bal breed op Brian Amkreutz die hierdoor volkomen vrij stond en beheerst raak schoot: 4-3. Met uitzondering van een schot van Mick Mijnes kon er aanvallend weinig meer genoteerd worden van RKHBS. Brunssum zocht de gelijkmaker en drukte RKHBS terug op eigen helft. Behalve een gevaarlijke kopbal, die maar net naast ging konden echter geen kansen worden afgedwongen door de gasten. Hierdoor won RKHBS en behaalde hiermee het laatste nacompetitie ticket. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Sylvia, en daarna staat op 3 juni de confrontatie tegen de nummer 13 van klasse 3A op het programma in de eerste ronde van de nacompetitie.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.