Echtpaar Resing-Snijders Heerlerheide 65 jaar getrouwd

 Heerlens wethouder Adriane Keulen verraste briljante paar met een bloemetje

Ondanks de minder goede en natte weersomstandigheden. t.w. onlangs op dinsdag 22 mei jl., heerste er in huize Resing-Snijders Matheusstraat 10 (waar ze inmiddels al 56 jaar wonen) een opgewekte feestelijke stemming. Maar daar was dan ook alle reden voor. Het was immers 65 jaar geleden dat het echtpaar in het huwelijksbootje was gestapt. Terecht kan dan ook gesproken worden van een briljante huwelijksmijlpaal waar het nu onderstaande gedicht zeker van toepasselijke waarde is:

65 jaar huwelijk: “nooit had ik het kunnen geloven, jij en ik voor altijd samen, trots kijk ik naar mijn vinger, waar jij een ring om hebt geschoven, een ring, als teken van trouw en liefde een onbreekbaar verbond”.

Voor Hein Resing (85) en Mia Resing-Snijders (84) kreeg hun 65 jarig huwelijk, vorige dinsdag 22 mei, nog een extra leuke dimensie. Want namens (waarnemend)-burgemeester Emile Roemers van Heerlen (die wegens omstandigheden was verhinderd) was voor nieuwe wethouder Adriane Keulen (OPH) de eer weggelegd om het briljante echtpaar namens de Gemeente Heerlen te feliciteren en hen een bloemetje te overhandigen. Ze kweet zich in deze dan ook uitstekend van haar taak. Dat genoemde bloemengeste door echtpaar Resing zeer op prijs werd gesteld mocht overduidelijk blijken. Vervolgens vond er tussen het echtpaar en wethouder Adriane Keulen een ongedwongen gesprek plaats.

Briljante bruidegom is oorspronkelijk afkomstig van Nieuw-Einde en is in zijn arbeidzaam leven mijnwerker geweest. Begonnen als toenmalige OVS-er verdiende Hein zijn dagelijkse brood op de Staatsmijn Emma. Na sluiting van de mijn Emma was Hein ook enige tijd werkzaam bij DSM en dan op locatie Elsloo. Hein had destijds ook een passie voor vogels, c.q. kanaries. Toen hij 55 werd en dus vroegtijdig de dagelijkse beroepswerkzaamheden verliet werden, hoe vreemd het ook klinkt, de vogels/kanaries direct de deur uit gedaan. Hein wilde alleen nog overal met zijn echtgenote Mia naar toe gaan. Hij kon dus gaan en staan waar hij wilde en genieten van de vakanties naar o.m. Bodensee en Oostenrijk.

Briljante bruid Mia is afkomstig uit Brunssum en was 15 jaar werkzaam bij bejaarden en ook bij een Heerlens schoonmaakbedrijf. Zonder blikken of blozen liet ze ParkstadActueel weten dat, buiten de eigen huiselijke besognes, “poetsen” een hobby van haar was. Maar ook op de breimachine was ze een handige mevrouw en kienen had ook haar voorkeur.

Het briljante echtpaar heeft 3 kinderen 7 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Ook namens ParkstadActueel van harte proficiat.

Foto ®Callie Steijaert

 

Geef een reactie