Film The Rider  is te zien in het filmhuis de Spiegel

 

Verenigde Staten, 2017 / 103 minuten

Regie: Chloé Zhao

Met: Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau, Lane Scott

 

 

★★★★★ Filmtotaal – ‘Regisseuse Chloé Zhao geeft een zwieperd aan het westerngenre met dit poëtische maar uiterst realistische cowboydrama’.
★★★★ VPRO Cinema – ‘Indrukwekkend en kwetsbaar portret’.
★★★★ Volkskrant – ‘Uitgekiende scenes, naturalistisch spel”.
★★★★ NRC – ‘voert dialoog tussen realisme en (valse) heroïek’

 

Zaterdag 2 juni / 20.00 uur  TICKETS

Zondag 3 juni / 14.00 uur  TICKETS

Maandag 4 juni / 20.00 uur  TICKETS

Hij heeft een prachtige naam, zeker voor een cowboy: Brady Blackburn. Hij is een getalenteerd paardentrainer en een grote opkomende ster in de rodeowereld. Maar mag je jezelf nog wel cowboy noemen als je niet meer kunt paardrijden?
Na een ongeluk komt de jonge Amerikaan in de lappenmand terecht, met een identiteitscrisis tot gevolg. Voor de machomannen in zijn omgeving is het een uitgemaakte zaak: Brady zal nooit meer in het zadel klimmen. Alleen zijn autistische zusje en zijn ernstig verlamde vriend Lane zien Brady’s gevoelige kant. Samen met hen gaat hij op zoek naar een nieuwe identiteit. De dromen van de cowboy blijken niet zo gemakkelijk te temmen als zijn paarden.

Voor The Rider keerde de Chinees-Amerikaanse regisseuse Chloé Zhao terug naar het gebied waar zij haar speeldebuut ‘Songs my Brothers Taught me’ opnam: het Pine Ridgereservaat in Zuid-Dakota. Een bijna vergeten stuk Amerika, dat door de oprukkende moderne wereld zo langzamerhand in de verdrukking dreigt te raken.
Met een unieke mix van emotioneel drama en documentair-realisme, werpt The Rider een buitengewone blik in de wereld van de Indian Cowboys in Midden-Amerika. Wat The Rider zo bijzonder maakt is dat alle acteurs zichzelf spelen: zowel Brady, zijn vader, zijn zusje als zijn verlamde vriend.

Knap is dat Zhao een waargebeurd, klein menselijk drama aangrijpt om een groter verhaal over wilskracht en verlies te vertellen. Daarnaast weet ze een interessante link te leggen tussen lichamelijke en psychische pijn.

 

Filmhuis De Spiegel

Schunck 5.0 Bongerd 18

045 577 22 79

reserveringen

info@filmhuisdespiegel.nl 

www.filmhuisdespiegel.nl

Foto The-Rider_banner filmhuis de Spiegel

 

 

 

Geef een reactie