Hoofdmenu

IVN Kerkrade zet de Boomkikker in de spotlights

Lezing over de Boomkikker op 19 juni en excursie naar de Boomkikker op 23 juni

 

 

Door middel van een lezing en een excursie schenkt IVN Kerkrade aandacht aan de bijzondere Boomkikker. Op dinsdag 19 juni verzorgt Hub Vergoossen een lezing over de Boomkikker, deze begint om 20.00 uur in het IVN home aan de Kaffebergsweg 2a te Kerkrade. De lezing wordt gevolgd door een ochtendexcursie naar het leefgebied van de Boomkikker in Midden-Limburg. Deze excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Continium aan de Hambosweg te Kerkrade. Einde rond 13.00 uur.

 

De Boomkikker is een van de zeldzaamste amfibieën van ons land. De kleine kikkertje is erg achteruitgegaan door het verdwijnen van het ouderwetse boerenlandschap met heggen en drinkpoelen. In de jaren ’90 van de vorige eeuw was er in Midden-Limburg nog maar een kleine populatie over. Door gerichte maatregelen, als het aanleggen van poelen en het planten van kilometers heggen en houtwallen heeft de populatie een nieuwe impuls gekregen en zich inmiddels weer over een groot gebied in de taille van Limburg kunnen verspreiden. Aanmelden voor de excursie via Hub Vergoossen (hub2005@live.nl of tel. 0620099962). Er wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd voor het carpoolen.

 

Foto Olaf Op den Kamp(Volgend nieuwsbericht) »