Op zaterdag 1 juni om 12:30 uur gaat De Positieve Stad, samen met de Gemeente Heerlen, lokale organisaties en bewoners, van start met het inclusieve buurtproject Ontmoet op de stoep in de Hoensbroekse buurt Mariarade.

Stichting De Positieve Stad en Gemeente Heerlen slaan de handen ineen met lokale cultuurmakers en bewoners van de wijk Mariarade in Hoensbroek voor de realisatie van een buitenexpositie in het project “Ontmoet op de stoep”. De bewoners van de Heerlense buurt Mariarade worden van harte uitgenodigd om samen met dichteres Michelle Bracke en street art kunstenaar Wesley van Heugten te werken aan een buitenexpositie in de wijk, met als doel een sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom, veilig en thuis voelt. Het project staat open voor deelname van alle buurtbewoners, met als streven een gevoel van saamhorigheid in de buurt te bevorderen. Het project “Ontmoet op de stoep” omvat diverse gezellige en creatieve activiteiten waarbij participatie van iedereen wordt aangemoedigd, want in Mariarade hoort iedereen erbij. Ook buurtbewoners van omliggende gebieden zijn van harte welkom om deel te nemen. Tijdens de activiteiten staan persoonlijke verhalen en gedachten van bewoners centraal. Er wordt gesproken over wat nodig is om een gastvrije, veilige en vertrouwde sfeer te creëren in de buurt, en er worden persoonlijke verhalen gedeeld over sociale en fysieke uitdagingen. Deze verhalen vormen een bron van inspiratie.

Er zullen zowel workshops voor poëzie als voor kunst plaatsvinden, en met de deskundige begeleiding van Michelle Bracke en Wesley van Heugten worden alle resultaten verwerkt tot een expositie in de buitenruimte, waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van een warme, begripvolle gemeenschap en trots op de wijk. Op zaterdag 1 juni van 12.30 uur tot 15.00 uur vindt de startbijeenkomst van het project plaats in Gemeenschapshuis Mariarade. De Positieve Stad en Bakker Hagedoren trakteren op koffie, thee en een lunch. Tijdens deze bijeenkomst zal een winactie plaatsvinden met prijzen van lokale winkeliers en ondernemers, zal het project worden toegelicht en zullen gesprekken worden gevoerd met de bewoners over de thematiek van het project. Wij nodigen de media van harte uit om aandacht te besteden aan de startbijeenkomst van dit waardevolle project en we hopen dat jullie ons hierbij willen ondersteunen. Dit project is een initiatief van De Positieve Stad, met ondersteuning van de Gemeente Heerlen en het VSB Fonds. In
samenwerking met Stichting Buurtgericht Werken Mariarade, Basisschool de Regenboog en andere partners, evenals
zoveel mogelijk bewoners uit de wijk, bundelen we onze krachten om dit project tot een succesvolle en verbindende
ervaring te maken.