Hoofdmenu

Jeugdwielerronde Heksenberg-Heerlen 2018 weer geslaagd 

     

Chapeau voor organisatie zeker meer als verdiend te noemen

 

Het was afgelopen zondag 10 juni in de Heerlense wijk Heksenberg weer een prachtige en spannende jeugdige wielerkoers, onder auspiciën van Stichting Pijl van Heerlerheide. Dit is uiteraard zeker met stip te danken aan de organisatie o.l.v. van (manusje van alles) Max Pool. Een persoonlijkheid die het wielerhart op de juiste plaats heeft zitten. Maar zonder vrijwilligers kan ook Max Pool het in zijn eentje natuurlijk niet opbrengen. Zijn dank aan alle vrijwilligers is dan ook groot. Maar zijn dank gaat nog verder want ook het (KNWU)-jurykorps, begeleidende motards, belangrijke mensen van de EHBO en de onontbeerlijke verkeersregelaars verdienen zijn dank. Uiteraard reikt zijn welgemeende dank ook de buurtbewoners die geregeld hun enthousiasme niet onder stoelen of banken staken  en de medewerking van het gemeenschapshuis dienende als permanence. Last but not least ook dank aan alle sponsoren en zaak Tabak en Gemak voor de ondersteuning.

De jeugdwedstrijd zelf kenmerkte zich in een spannende strijd door de jeugdige rennertjes in de verschillende categorieën t.w. 1 t/m 7 in de leeftijdsgroep 8 tot 14 jaar. De winnaars werden dan ook terecht gehuldigd voor hun prestatie, waarbij ook een bloemenhulde rol  was weggelegd voor twee jeugdige leuk uitziende ronde missen. Gelijk als in de grote Tour de France ontbraken zelfs bij de huldiging niet de rood/witte bolletjestruitjes. Kortom, de jeugdwielerronde Heksenberg-Heerlen 2018 was weer als geslaagd te omschrijven, een stimulans dus om ook in 2019 dit jeugdig wielerevenement te organiseren. Overigens zal op korte termijn, om precies te zijn op zondag 26 augustus in Heerlerheide de grote Pijl van Heerlerheide worden verreden.

Categorie 1:      

1e Beer van Beurden Eindhoven, 2e Jayden Lampen Leusden en 3e Imke Menting Apeldoorn.

Categorie 2:  

1e Mats Moeliker Eindhoven, 2e Adne Cappon Raalte en 3e Rian Schaefer Sint Joost.

Categorie 3:

1e Victor Kroesbergen Ede, 2e Sander Tullemans Stamproy en 3e Maeryn van den Hoogen Eindhoven.

Categorie 4:    

1e Tyler Eyk Amsterdam,  2e Thomas Huitema Doden en 3e Fijn Hiemstra Burgum.

Categorie 5:    

1e Niek Suijker Schipluiden, 2e Jelle Boeyen Westmeerbeek en 3e Jente Derksen Haalderen.

Categorie 6: 

 

1eThom van der Werf Annen, 2e Jesse de Vries Hoofddorp en 3e Mika Vijfwinkel De Lier.

Categorie 7:  

1e Jesper Schins Noorbeek, 2e Noel Rokven Sint Jansteen en 3e Jasper Huitema Doden.

Fotoreportage ParkstadActueel: Callie Steijaert« (Vorig nieuwsbericht)